Πολιτική|22.07.2022 07:47

ΣΥΡΙΖΑ: «Επίθεση» σε Μητσοτάκη για τις φωτογραφίες στα καμμένα - Στο πεδίο της αντιπαράθεσης τα υπερκέρδη της ενέργειας

Βούλα Κεχαγιά

Μπορεί  η έκφραση «μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» να θεωρείται κλισέ, όμως η χθεσινή φωτογραφία του πρωθυπουργού να χαμογελά μαζί με τους επιτελείς του με φόντο τα καμένα της Αττικής έδωσε τη δυνατότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση να υπερβεί μία κλισέ κριτική προς τους κυβερνώντες και να μιλήσει για έλλειψη ενσυναίσθησης και έλλειμμα υπευθυνότητας και σοβαρότητας.

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου φρόντιζε να κάνει κοντράστ στις εντυπώσεις παραθέτοντας ως υπεύθυνη αντιπολίτευση τα πραγματικά κατά τις εκτιμήσεις της στοιχεία σε σχέση με τα ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια έως και τον Μάρτιο. Αυτά σύμφωνα με όσα τονίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου από τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ και μάλιστα στο σύνολό τους πρέπει να φορολογηθούν με 90%. Σημειωτέον πως το πόρισμα της ΡΑΕ ανέφερε υπερέσοδα της τάξης των 927 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διαφορά στον υπολογισμό οφείλεται κατά την αξιωματική αντιπολίτευση στο ότι το μέτρημα πρέπει να ξεκινήσει έναν χρόνο ακριβώς πριν, από τον Ιούλιο του 2021 διότι τότε άρχισε να καταγράφεται αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους και όχι από τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.

Για «έλλειμμα ενσυναίσθησης» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Τσίπρας

Ως προς τις πυρκαγιές η Κουμουνδούρου έδειξε χθες να εκπλήσσεται δυσάρεστα από την εικόνα του πρωθυπουργού που επισκέφθηκε τα καμένα στην Αττική μολονότι μία ημέρα πριν είχε καταγγείλει τον κ. Μητσοτάκη για κρεσέντο αλαζονείας και τον αρμόδιο υπουργό κ. Στυλιανίδη για αυτοθαυμασμό παρά τα 20.000 στρέμματα στάχτης και τα δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια. Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε καυστικά από τον λογαριασμό του στο Twitter : «Τόσα χαμόγελα και τόση ευτυχία, τόσες ομαδικές φωτογραφίες χαράς με φόντο τα καμένα δεν έχω ξαναδεί Ένα τους θέμα σοβαρό είναι η ανεπάρκεια. Ένα άλλο όμως ακόμη θλιβερότερο το πάνδηλο έλλειμμα ενσυναίσθησης».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που σε γενικές γραμμές στάθηκε με ψυχραιμία απέναντι στην καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη σημείωνε με νόημα πως σοβαρότητα σημαίνει να μη δίνεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου, υπευθυνότητα σημαίνει να μην έχεις εγκαταλείψει αβοήθητους τους πληγέντες ακόμη κι έναν χρόνο μετά όπως στη Βόρεια Εύβοια ειδικά μάλιστα -κι αυτό ήταν ευθεία βολή προς τον κ. Μητσοτάκη- όταν φροντίζεις να λαμβάνεις και αγροτικές επιχορηγήσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουμουνδούρουειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςφωτιέςενέργειαΣΥΡΙΖΑ