Πολιτική|11.11.2022 12:45

Γενί Σαφάκ: «Η υπόθεση Τζιτζικώστα τεχνητή κρίση Μητσοτάκη για να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το σκάνδαλο»

Μαρία Ζαχαράκη

Η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» με δημοσίευμα, που προβάλλει μάλιστα στην πρώτη της σελίδα σήμερα, υποστηρίζει για την υπόθεση «Τζιτζικώστα» πως η ελληνική κυβέρνηση τεχνηέντως ανήγαγε το περιστατικό σε κρίση για να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το σκάνδαλο υπολοκλοπών.

«Το ελληνικό κράτος και τα ΜΜΕ το χαρακτήρισαν "κρίση κράτησης’", προκαλώντας μεγάλη αντίδραση στις Βρυξέλλες και μετατρέποντάς το σε εθνικό ζήτημα στη χώρα. Όσο για το γιατί η Αθήνα το μετέτρεψε σε διπλωματική κρίση… Η ελληνική κυβέρνηση συγκλονίζεται από ένα μεγάλο σκάνδαλο. Έχει αποκαλυφθεί ότι 33 άτομα στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες, παρακολουθούνταν με υποκλοπή με χρήση spyware. Υποκινητής φέρεται να είναι ο Μητσοτάκης», γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Τέλος, υποστηρίζει πως «Ακόμη και υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου φέρεται να ήταν θύματα υποκλοπής. Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από το σκάνδαλο των υποκλοπών μετατρέποντας το θέμα στη Σμύρνη σε διπλωματική κρίση. Θα δούμε αν αυτό θα λειτουργήσει».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόστολος Τζιτζικώσταςελληνοτουρκικάειδήσεις τώραπαρακολουθήσειςΓενί ΣαφάκΤουρκίαυποκλοπέςελληνοτουρκικές σχέσειςΕλλάδα