Πολιτική|29.12.2022 22:15

Καϊλή: «Δεν προκύπτει σύνδεσή της με εμβάσματα από το Κατάρ στην τράπεζα του Παναμά», λέει ο δικηγόρος της

Newsroom

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε υποστηρίζει ότι η Τράπεζα του Παναμά η οποία εμφανίστηκε να δέχεται χρήματα από το Κατάρ σε λογαριασμό της ερευνώμενης ευρωβουλευτή ανακοίνωσε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του κ. Δημητρακόπουλου αναφέρεται ότι η παναμέζικη τράπεζα αναφέρει πως «δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου

«Η Τράπεζα BLADEX με την από 21.12.2022 δημόσια ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της (https://www.bladex.com/en/node/784) καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση η Τράπεζα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η τράπεζα δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων, επομένως αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή.

Είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή».

Το έγγραφο

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης έστειλε έγγραφο με τη μορφή του κατεπείγοντος, στην ομόλογη Αρχή του Παναμά, ζητώντας να ενημερωθεί για το αν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως ανήκουν σε Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Το έγγραφο απεστάλη από τον κ. Βουρλιώτη, πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τις οικονομικές δραστηριότητες του προφυλακισμένου ζεύγους, το οποίο εμπλέκεται στο Qatar Gate.

Μάλιστα, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές -παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καιλή- ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τότε ενέργειες, στις οποίες είχε προβεί ο ίδιος στη χώρα μας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Είναι προδότης»

Την ίδια ώρα, τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, φαίνεται να δείχνει ως υπαίτιο για τα χρήματα που βρέθηκαν στην οικία της αλλά και τις δοσοληψίες με τον εγκέφαλο του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι, στο σκάνδαλο Qatar Gate, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Mέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, απάντησε στα τελευταία δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία λέγοντας «δεν ήξερα τίποτα για τα χρήματα, τις διαδρομές και τις τσάντες. Όλα τα έμαθα την ημέρα της σύλληψης μου. Δεν έχω να κρύψω τίποτα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάρειδήσεις τώραQatar GateΜιχάλης ΔημητρακόπουλοςΕύα Καϊλή