Πολιτική|16.01.2023 19:24

Τσαπανίδου: Να απαντήσει η κυβέρνηση αν παρακολουθούσε τον Φλώρο και γιατί

Newsroom

Επίθεση ενάντια στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, για την υπόθεση των υποκλοπών με αφορμή την ανανέωση της θητείας του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα τελούσε υπό παρακολούθηση.

Η εκπρόσωπος Τύπου σε δήλωσή της ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για το αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό.

Η δήλωση

«Αντί να αναζητά εσωτερικούς εχθρούς απευθύνοντας σειρά παράλογων ερωτήσεων στον Σύριζα, ο κ. Οικονόμου θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα:
Παρακολουθούσε η Εθνική υπηρεσία πληροφοριών ντον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και τη στρατιωτική ηγεσία;

Ναι ή όχι ;

Και αν ναι, γιατί;», ανέφερε σε δήλωση της η Πόπη Τσαπανίδου.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση είχε χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό επικίνδυνο που «δεν διστάζει να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια».

«Η νοσηρότητα του παρακρατικού μηχανισμού Μητσοτάκη μόλυνε δυστυχώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Χωρίς καμία απάντηση για την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα απλά επιβεβαίωσε πως δεν διστάζει, στο βωμό των εκβιασμών του, να θέτει σε διακινδύνευση ακόμη και την εθνική ασφάλεια», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Συνεχίζω απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων»

Το ευχαριστώ προς τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Φλώρος μετά την ανακοίνωση της παράτασης της θητείας του στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τονίζοντας ότι θα συνεχίζει απερίσπαστα την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Την απόφαση έλαβε σήμερα το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα, ορίστηκαν νέοι αρχηγοί στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε:

  1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.
  2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη.
  3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

«Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα», σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ δήλωσε για την παράταση της θητείας του: «Επ’ ευκαιρία της εξαιρετικά τιμητικής ανανέωσης της θητείας μου ως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, ευχαριστώ τον κ. Πρωθυπουργό, τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας και το ΚΥΣΕΑ.

Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Κυβέρνησης, συνεχίζω απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων μου που απορρέουν από την εκ του νόμου αποστολή μου επ’ ωφελεία της Πατρίδας και των Ενόπλων της Δυνάμεων, όπως και κατά την προηγούμενη τριετία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑπαρακολουθήσειςΠόπη ΤσαπανίδουΚωνσταντίνος Φλώροςειδήσεις τώρα