Πολιτική|24.04.2023 10:44

Γεωργούλης: Πότε αναμένεται η διαδικασία άρσης της ασυλίας του - Οι επικοινωνίες με τη Μέτσολα και τα επόμενα βήματα

Newsroom

Δύο επικοινωνίες με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Αλέξης Γεωργούλης, μέσω των επίσημων διαύλων. Οι συνομιλίες αφορούσαν διαδικαστικά θέματα για το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεση και όχι για επίσπευση της διαδικασίας.

Αυτή τη στιγμή, το ζήτημα βρίσκεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων και αυτή πρόκειται να αποφασίσει πότε θα οριστεί ο εισηγητής και πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία. Σήμερα η εν λόγω επιτροπή συνεδριάζει, ωστόσο, το ζήτημα του Αλέξη Γεωργούλη δεν βρίσκεται στην ατζέντα των θεμάτων της, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η διαδικασία άρσης της ασυλίας του

Ωστόσο, το πιθανότερο σενάριο είναι ο εισηγητής να οριστεί στις 8 Μαΐου και η πρώτη συζήτηση, εφόσον προχωρήσουν όλα με βάση τον παρόντα προγραμματισμό, να ξεκινήσει στις 30 Μαΐου. Εάν υπάρξει κάποιο κενό και θεωρήσουν ότι μπορεί να γίνει νωρίτερα, ίσως ο εισηγητής να οριστεί πριν την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Σημειώνεται πως το QatarGate ήταν μία διαφορετική περίπτωση, καθώς αφορούσε σε διαφθορά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πολλούς εμπλεκόμενους -γι’ αυτό ίσως «έτρεξε» η υπόθεση λίγο πιο γρήγορα.

Μία παράμετρος που χρειάζεται να προσμετρηθεί είναι το γεγονός ότι πιθανό είναι να μην χρειαστεί μόνο μία συζήτηση αλλά παραπάνω και η υπόθεση να φτάσει μέχρι τον Ιούνιο ή και το Ιούλιο, που κλείνει η επιτροπή νομικών υποθέσεων. Επιπλέον, υπάρχει η πιθανότητα σε μία συνεδρίαση να πάρει τον λόγο ο κ. Γεωργούλης κεκλεισμένων των θυρών ή και δημόσια.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βιασμόςΑλέξης ΓεωργούληςΒρυξέλλεςειδήσεις τώρακαταγγελία