Πολιτική|06.06.2023 20:25

Εκλογές 2023 – Σύγκρουση για τους μειονοτικούς βουλευτές – ΝΔ: ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου – ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιά παιχνίδια

Newsroom

Σφοδρή σύγκρουση με βαριές κατηγορίες εκατέρωθεν, ανάμεσα σε Πειραιώς και Κουμουνδούρου, για τους μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου και ενώ πλησιάζει η δεύτερη κάλπη, η Θράκη βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Σκέρτσος: Ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, επιτέθηκε εκ νέου στους δύο μειονοτικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φερχάτ και κ. Ζειμπέκ, Ροδόπης και Ξάνθης αντίστοιχα, υποστηρίζοντας ότι είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου» και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τους αποπέμψει.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές

«Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την αλαζονεία με την οποία βλέπει όχι μόνο τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά κάθε πολίτη που δεν τον ψήφισε», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην απάντησή του προς τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ.

Σημείωσε, επίσης, ότι αν ο κ. Μητσοτάκης ενδιαφερόταν για την αντιμετώπιση της επιρροής της Τουρκίας στη Θράκη «θα είχε προχωρήσει τόσα χρόνια σε έστω ένα από τα βήματα τα οποία υποκριτικά (όπως φάνηκε) στήριξε η ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή του 2020».

«Αντ’ αυτού επιμένει, για ψηφοθηρικούς λόγους, να γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές, να παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές και να δημιουργεί ένταση επιχειρώντας να διχάσει τους πολίτες της περιοχής. Θα μας βρίσκει κάθε μέρα απέναντί του», κατέληξε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΟΚΝέα ΔημοκρατίαΚΚΕΣΥΡΙΖΑμουσουλμανική μειονότηταεκλογές 2023Ελληνική ΛύσηΆκης ΣκέρτσοςΠλεύση ΕλευθερίαςΚυριάκος Μητσοτάκηςεκλογέςειδήσεις τώραΚόμμα Νίκη