Πολιτική|22.06.2023 07:15

Εκλογές 2023: Η υπόσχεση Ανδρουλάκη και ο διμέτωπος αγώνας κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Ό,τι λέω είναι γραμμένο σε πέτρα», έλεγε πριν τις πρώτες εκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης και λίγο πριν τις δεύτερες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε μια ακόμη υπόσχεση: «Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας. Δεν θα γυρίσουμε στο παρελθόν της τοξικότητας και της φθηνής αντιπαράθεσης».

Εκλογές 2023: Τα μηνύματα Ανδρουλάκη

Ουσιαστικά στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι πλέον η αντιπολίτευση της διαμαρτυρίας και του «όχι σε όλα» δεν δίνει… πόντους, αποδίδοντας (και εκεί) την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα. Η περίοδος των Μνημονίων έχει κλείσει, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, οπότε πλέον το βάρος πρέπει να πέσει αλλού: στην κατάθεση προτάσεων, στην παραγωγική αντιπολίτευση. Στο ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται ότι κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη «αδυνατίζει» τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά δημιουργεί και μια ευκαιρία στο κόμμα για να επιστρέψει ως «κόμμα εξουσίας».

«Μοναδικός στόχος είναι να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανάδειξη της σύγχρονης κεντροαριστεράς ως την πραγματική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Δεν χρειάζεται να ζήσουμε και τα επόμενα 4 χρόνια μια από τα ιδία, μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση, που θα λειτουργεί ως χρυσός χορηγός σε μια αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση, που απαντά στις αστοχίες της μόνο με συμψηφισμούς», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, που θα επιμένει μέχρι τέλους στον διμέτωπο κατά του Κ. Μητσοτάκη και του Αλ. Τσίπρα.

Και χθες από το Θησείο ανέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει παρακολούθημα κανενός κόμματος. Στόχος ήταν, είναι και θα παραμείνει η διατύπωση των δικών του θέσεων και η κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους. Για παράδειγμα στηλίτευσε μεν τις «λουδοβίκειες συμπεριφορές» του κ. Μητσοτάκη και αναρωτήθηκε την ίδια στιγμή αν «Είναι προοδευτικό (στον ΣΥΡΙΖΑ) να υιοθετούν προεκλογικά το σύνθημα ‘Δικαιοσύνη παντού’, αλλά στα ψηφοδέλτιά τους να έχουν – παρά την καταδίκη 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο – τον στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, τον Νίκο Παππά;».

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συσπείρωση, η οποία τουλάχιστον δημοσκοπικά χρήζει… βελτίωσης. Είπε συγκεκριμένα κλείνοντας τη χθεσινή του ομιλία: «Σας καλώ να πάρετε την προσπάθεια στα χέρια σας. Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα σπίτι -σπίτι, γειτονιά-γειτονιά, σε κάθε πόλη της χώρας μέχρι την τελευταία ώρα. Έμειναν λίγες μέρες για να πετύχουμε αυτό που οι αντίπαλοί μας θεωρούσαν ακατόρθωτο. Να κάνουμε ξανά το κίνημά μας, τη δημοκρατική παράταξη, ξανά πρωταγωνιστή. Γνήσιο εκφραστή της αγωνίας και των ονείρων του ελληνικού λαού. Τον πραγματικό αντίπαλο της συντήρησης. Τον πραγματικό αντίπαλο της αναξιοκρατίας. Τον πραγματικό αντίπαλο της αδικίας. Την Κυριακή 25 Ιουνίου έχουμε μόνο μια επιλογή: Να νικήσουμε! Και θα νικήσουμε»! 

Κυριάκος ΒελόπουλοςΣΥΡΙΖΑΓιάνης ΒαρουφάκηςΠλεύση ΕλευθερίαςΕλληνική Λύσηεκλογέςειδήσεις τώραεκλογές 2023Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΚΚΕΖωή ΚωνσταντοπούλουΔημήτρης ΝατσιόςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚόμμα ΝίκηΝέα ΔημοκρατίαΝίκος ΑνδρουλάκηςΜέΡΑ25ΠΑΣΟΚ