Πολιτική|22.06.2023 14:18

Εκλογές 2023 - «Πόλεμος» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για Μάντζο: «Εκπρόσωπος των funds με “σύνδρομο Πάτση”» - «Ταύτιση με ΝΔ από αμετανόητους τυχοδιώκτες»

Newsroom

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, με νέα κόντρα να ξεσπά την Πέμπτη (22/06) μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για τον υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας της Χαριλάου Τρικούπη, Δημήτρη Μάντζο, αναφορικά με δημοσίευμα που τον θέλει να έχει αναλάβει ως δικηγόρος, την εκπροσώπηση fund κατά δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «ταύτιση» του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και «σύνδρομο Πάτση», με τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντάει πως, τα στελέχη της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου, «παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες». Η ανταπάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε, πριν από λίγη ώρα. Σε αυτήν επισημαίνεται ότι, το ΠΑΣΟΚ, «επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών» και να σημειώνει: «Το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;».

Eκλογές 2023: «Θα αρκούσε μία συγγνώμη για την υποκρισία από το ΠΑΣΟΚ»

«Με την ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών και μάλιστα σε ελβετικό φράγκο, για τους οποίους χθες μόλις έβγαλε υποκριτικά ανακοίνωση. Δεν χρειάζεται τόσος εκνευρισμός και ύβρεις. Θα αρκούσε μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για την υποκρισία σε βάρος των δανειοληπτών και των ανθρώπων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και αγωνιούν για τα σπίτια τους. Το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ο πανικός τους δεν κρύβεται»

Νωρίτερα, τα «πυρά» για ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία επέστρεψε το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αιχμηρή ανακοίνωση του δεύτερου για «ταύτιση με τη ΝΔ στο "σύνδρομο Πάτση"». Αρχικά, το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ «παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες».

«Το κόμμα, που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα ότι "25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί", που ενώ υποσχόταν "σεισάχθεια" παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους, με το σκάνδαλο Πάτση», υποστηρίζει στη συνέχεια.

Ταυτίζει δηλαδή, συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ, μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία», συμπληρώνεται.

Τέλος, καταλήγει: «Ψηφιακοί παρακρατικοί μηχανισμοί και μιντιακοί βραχίονες στην υπηρεσία τους. Όφειλαν όμως να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου».

«Ταύτιση με ΝΔ και "σύνδρομο Πάτση"»

«Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα "Δημοκρατία" ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο», αναφέρεται ειδικότερα στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως είναι «μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο "σύνδρομο Πάτση" και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων».

«Με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη», υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;», ανέφερε στην αρχική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δανειολήπτεςειδήσεις τώραΚΚΕΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκηςαποτελέσματα εκλογών 2023Αλέξης ΤσίπραςΑνδρέας ΠάτσηςΠΑΣΟΚξένα fundsΝίκος ΑνδρουλάκηςΣΥΡΙΖΑΚυριάκος Βελόπουλοςεκλογές 2023εκλογέςΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023