Πολιτική|25.06.2023 18:58

Exit Poll για τις εκλογές 2023: Το αποτέλεσμα - Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή

Newsroom

Ανακοινώθηκε στις 19.00 της Κυριακής το κοινό exit poll για τις Εθνικές Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το 80% του αποτελέσματος του exit poll και παρόλο που υπάρχει ενδεχόμενο μικρής απόκλισης ανάμεσα στην πρόβλεψη ψήφου και στα τελικά αποτελέσματα, γίνεται ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ξανά ο μεγάλος νικητής της εκλογικής μάχης καθώς διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του  ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να φτάσει ακόμα και στις 28 μονάδες.

Την ίδια στιγμή από τα exit polls φαίνεται ότι είναι πιθανό να έχουμε Βουλή ακόμα και εννέα κομμάτων, ενώ πραγματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το ποσοστό που συγκεντρώνει η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Το κόμμα «Σπαρτιάτες» του Βασίλη Στίγκα, το οποίο έχει υποστηρίξει ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται ότι μπαίνει στη Βουλή και μάλιστα με άνεση, καθώς ακόμα και το μικρότερο ποσοστό του στο exit poll, ξεπερνά το όριο του 3%.

Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023 - Τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα σύμφωνα με το exit poll

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το exit poll τα αποτελέσματα που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι τα εξής:

Δημήτρης ΚουτσούμπαςΠλεύση ΕλευθερίαςΚόμμα Νίκηειδήσεις τώραΗλίας ΚασιδιάρηςΝίκος ΑνδρουλάκηςΚυριάκος Μητσοτάκηςαποτελέσματα εκλογών 2023Ζωή ΚωνσταντοπούλουΕθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2023ΣΥΡΙΖΑεκλογές 2023ΠΑΣΟΚΚΚΕΔημήτρης ΝατσιόςΝέα ΔημοκρατίαΑλέξης ΤσίπραςεκλογέςΣπαρτιάτεςexit pollΕλληνική ΛύσηΒασίλης ΣτίγκαςΚυριάκος Βελόπουλος