Πολιτική|05.07.2023 22:48

Βουλή: «Πρεμιέρα» την Πέμπτη με τις προγραμματικές δηλώσεις - Οι βετεράνοι και οι αρχηγοί που θα κάνουν την επίσημη πρώτη τους στο βήμα - Η διαδικασία

Newsroom

Την Πέμπτη (06/07) θα πραγματοποιηθούν στο Κοινοβούλιο οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ενώ «πρεμιέρα» θα κάνουν και κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί της νέας, οκτακομματικής Βουλής.

Η μάχη των προγραμματικών δηλώσεων θα είναι και επίσημη πρώτη για πολλά πρόσωπα στο τιμόνι των κομμάτων. Έτσι, ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, πρεμιέρα θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και για τον Σωκράτη Φάμελλο που, μεταβατικά, έχει αναλάβει την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να εκλεγεί ο «διάδοχος» του Αλέξη Τσίπρα.

Μητσοτάκης, Βελόπουλος και Κουτσούμπας οι «βετεράνοι»

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί θα εμφανιστούν με αυτή την ιδιότητα στο βήμα της Βουλής για πρώτη φορά. Θα μάθουμε για τις θέσεις των κομμάτων τους καθώς, πολλούς από αυτούς δεν τους γνωρίζουμε. Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι, το κόμμα των «Σπαρτιατών» και ο Βασίλης Στίγκας κάνουν μία προσπάθεια να παρουσιάσουν ένα μετριοπαθές προφίλ και να αποστασιοποιηθούν από τη Χρυσή Αυγή, ωστόσο το «ευχαριστώ» του αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη δε βοηθάει στην αποστασιοποίηση. Ο Δημήτρης Νατσιός της «Νίκης» υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα συντηρητικό κόμμα αλλά όχι ακροδεξιό, και ότι η αντιπολίτευσή του θα βασίζεται στο τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία - οικογένεια». Μένει να δούμε και τη δική του πρώτη εμφάνιση, αύριο το απόγευμα. Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δείξει από την αρχή ότι πάει για μία «δυναμική» αντιπολίτευση. Οι αρχηγοί θα τοποθετηθούν αύριο και, το Σάββατο, θα ξαναμιλήσουν πριν από την παροχή ή μη της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΚΕειδήσεις τώραΑλέξης ΤσίπραςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕλληνική ΛύσηΔημήτρης Νατσιόςπολιτικοί αρχηγοίΔημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριάκος ΒελόπουλοςΣΥΡΙΖΑΚόμμα ΝίκηΣωκράτης ΦάμελλοςΝίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚΖωή Κωνσταντοπούλουψήφος εμπιστοσύνηςΣπαρτιάτεςΝέα ΔημοκρατίαΒουλήΠλεύση Ελευθερίαςπρογραμματικές δηλώσειςΒασίλης Στίγκας