Πολιτική|24.02.2024 21:33

Φάμελλος: Δεν είναι εμπιστοσύνη να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές για πρόεδρο

Newsroom

Την αντίθεσή του στην εκλογή αρχηγού εξέφρασε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Θέλουμε να μεταφέρουμε την εμπιστοσύνη στον κόσμο. Δεν είναι εμπιστοσύνη να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές για πρόεδρο» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας πως στέκεται απέναντι στις νέες εσωκομματικές εκλογές.

«Σε δεύτερο πλάνο οι ευρωεκλογές;»

«Έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών σε δεύτερο πλάνο;» είπε ο Σωκράτη Φάμελλος προσθέτοντας πως «τους δρόμους πρέπει να γεμίσουμε, όχι τα γραφεία».

«Η πρόταση που έχει κατατεθεί για την εκλογή Προέδρου δεν δίνει διέξοδο» είπε για να συμπληρώσει ότι η κοινωνία «δεν μας δίνει λευκή επιταγή». «Δεν είναι καθαρή λύση να αποφασίζουν τα μέλη και να μην αποφασίζουν τα όργανα» σημείωσε και πρόσθεσε πως «δεν ήρθατε όλοι εσείς εδώ να παρακολουθήσετε μια κηδεία. Ήρθατε, για να παρακολουθήσετε την προοδευτική αντεπίθεση».

ΣΥΡΙΖΑ δημοκρατικός, ευρωπαϊκός, συμπεριληπτικός και ψηφιακός

Αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πρέπει να είναι δημοκρατικός, ευρωπαϊκός, συμπεριληπτικός, ψηφιακός αλλά και με ενεργούς πολίτες. «Δεν είναι ευθύνη μας μόνο η αντιπολίτευση αλλά να διευρύνουμε το ακροατήριο της αριστεράς και της προόδου και να μεταδώσουμε τις αξίες της.

Οι σύγχρονες εξελίξεις απαιτούν πολίτες που να συμμετέχουν στις πολιτικές διαδικασίες. Χρειαζόμαστε οργανώσεις με μέλη που να είναι ενεργοί πολίτες. Υπάρχει έλλειμμα στο κόμμα και είναι έλλειμμα εμπιστοσύνης» ανέφερε σχετικά και συνέχισε: «Οι δεκάδες χιλιάδες που εγγράφηκαν στο κόμμα και η συμμετοχή στην εκλογή αρχηγού είναι μία απόδειξη ότι ο κόσμος κυττάζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά υπάρχουν και απαιτήσεις από τον κόσμο στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε.

Οι αγώνες των φοιτητών και των αγροτών είναι μήνυμα ότι ζητούν λύσεις. Θέλουν όμως από εμάς ενότητα και σοβαρότητα στην υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας. Το Συνέδριο είναι το ανώτατο επίπεδο εκπροσώπησης του κόμματος. Πρέπει να έχουμε μία φωνή».

Σωκράτης ΦάμελλοςΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςσυνέδριο ΣΥΡΙΖΑειδήσειςΌλγα Γεροβασίλησυνέδριοειδήσεις τώρα