Πολιτική|28.02.2024 06:45

Τέμπη: Τι λένε οι πρωταγωνιστές της Εξεταστικής για τους τρεις μήνες των συνεδριάσεων

Αλέξανδρος Διαμάντης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Ένα χρόνο πριν 57 άνθρωποι, 57 νέοι, έχαναν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Έκτοτε τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η Βουλή «ανέλαβαν» να ρίξουν φως στα αίτια της σύγκρουσης των δύο τρένων. Σε λίγες ημέρες, μάλιστα, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία συστάθηκε, με βάση το αίτημα του ΚΚΕ.

Το ethnos.gr απευθύνθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων και ζήτησε το συμπέρασμά τους, μετά από τρείς μήνες συνεδριάσεων. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις, για ελλιπή εξέταση μαρτύρων και άρα ελλιπή πορίσματα, ενώ η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι ορισμένοι ήθελαν η επιτροπή να μετατραπεί σε αρένα εντυπώσεων.

Τι σχολιάζουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων

Πιο αναλυτικά, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος υπογραμμίζει ότι η πλειοψηφία δεν κρύβει, δεν συγκαλύπτει, δεν τυμβωρυχεί, ενώ ο Βασίλης Κόκκαλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει κάθε μέσο που διαθέτει για να «χυθεί άπλετο φως».

Από την πλευρά της η Μιλένα Αποστολάκη επισημαίνει ότι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις οδήγησαν την λειτουργία της επιτροπής σε αδιέξοδο και κάνει λόγο για απροκάλυπτη προσπάθεια συγκάλυψη. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) ξεκαθαρίζει ότι «Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε αυτό το έγκλημα να μην παραγραφεί» και μάλιστα μιλά για ποινικές και πολιτικές ευθύνες, ενώ ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης προσθέτει ότι κάποιοι μεγαλοεργολάβοι, κάποια πολιτικά και διοικητικά πρόσωπα, καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.

Την ίδια ώρα, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Πέτη Πέρκα δηλώνει ότι στόχος της ΝΔ ήταν να συγκαλύψει την υπόθεση και η Ελένη Καραγεωργοπούλου σημειώνει ότι οι υπαίτιοι επιχειρούν να αποφύγουν την τιμωρία.

Τέλος, ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Πέτρος Δημητριάδης επισημαίνει ότι επιθυμούμε τη διαλεύκανση κι όχι τη συγκάλυψη.

Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής ΝΔ, Πρόεδρος Εξεταστικής Επιτροπής: «Δεν κρύβουμε, δεν συγκαλύπτουμε, δεν τυμβωρυχούμε»

Ο παραμορφωτικός καθρέφτης της αντιπολίτευσης ως προς την εξέλιξη των εργασιών της εξεταστικής Επιτροπής, το εμπόριο πόνου και η εργαλειοποίηση του θρήνου των συγγενών των θυμάτων (σ.σ. αν και οι ίδιοι οι συγγενείς παρέμειναν ιδιαίτερα αξιοπρεπείς και ψύχραιμοι), η διάθεση να μετατραπεί σε αρένα εντυπώσεων κι όχι σε μια επιτροπή εξαγωγής χρήσιμων στοιχείων και οι δολοφονίες χαρακτήρων ή οι επιθέσεις σε ανοίκειο ύφος που υπήρξαν κατά μαρτύρων ή μελών της πλειοψηφίας, δεν μπορούν να κρύψουν τα όσα χρήσιμα μάθαμε.

Την ανάδειξη δηλαδή της σημασίας από πλήθος μαρτύρων κι εμπειρογνωμόνων του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας ο οποίος παραβιάστηκε πολλαπλά, τα προβλήματα που υπήρξαν σε ό,τι αφορά τον ανθρώπινο παράγοντα, την έλλειψη επένδυσης στην εκπαίδευση αλλά και τον έλεγχο των εργαζόμενων στη Hellenic Train, τις μεγάλες καθυστερήσεις που επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν στην υλοποίηση της σύμβασης 717 καθώς και την τραγική υποχώρηση που γνώρισε ο ελληνικός σιδηρόδρομος από το 2010 όταν η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ περιόρισε κατά 50% το ανθρώπινο δυναμικό.

Σε μια εξεταστική επιτροπή με ρεκόρ μαρτύρων (37) και συνεδριάσεων που διήρκεσαν επί τέσσερις μήνες, κλήθηκαν εκπρόσωποι από όλες τις περιοχές ενδιαφέροντος. Πρώην υπουργοί, εμπειρογνώμονες, ειδικοί, διευθύνοντες μεγάλους οργανισμούς των μεταφορών τοποθετημένοι από όλες τις κυβερνήσεις, συγγενείς θυμάτων και επιζήσαντες, έδωσαν το παρόν. Κάποιοι υποστήριξαν πως «θα έκρυβε η πλειοψηφία τους υπουργούς της». Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Κάποιοι μιλούσαν για «εξεταστική των 10 μαρτύρων». Ούτε αυτό βγήκε. Κάποιοι επιδίωξαν να μετατρέψουν την επιτροπή σε αρένα για να πάρουν πέντε λεπτά δημοσιότητας και να γίνουν γνωστοί. Δεν τους το επιτρέψαμε με τρόπο σαφή.

Συνεχίζουμε λοιπόν τις διαδικασίες μας με όσα νέα στοιχεία προκύψουν και με διάθεση τα πορίσματα να εμπλουτιστούν και να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Δεν κρύβουμε, δεν συγκαλύπτουμε, δεν τυμβωρυχούμε.

Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Η φράση «θα χυθεί άπλετο φως» θα αποκτήσει νόημα μόνο εάν εντοπιστούν οι ποινικές ευθύνες

Η υπόθεση των Τεμπών θα μείνει στην ιστορία ως διπλό έγκλημα. Αφενός το έγκλημα της παράληψης θέσπισης εθνικών κανόνων ασφαλείας για τους σιδηροδρόμους και έλλειψης συστημάτων ασφαλείας αποτροπής σιδηροδρομικών δυστυχημάτων, αφετέρου έγκλημα συγκάλυψης. Όπως μπαζώθηκε παράνομα ο τόπος του δυστυχήματος, έτσι προσπαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία να μπαζώσει την αλήθεια σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν σ’ αυτή την ενέργεια. Η φράση «θα χυθεί άπλετο φως» θα αποκτήσει νόημα μόνο εάν εντοπιστούν οι ποινικές ευθύνες οιονδήποτε προσώπων όπου και όσο ψηλά βρίσκονται. Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο και κάθε κοινοβουλευτική δυνατότητα προκειμένου να πράξουμε το αυτονόητο.

Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής ΠΑΣΟΚ: «Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις οδήγησαν την λειτουργία της επιτροπής σε αδιέξοδο»

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στη χώρα μας στην οποία 57 συνάνθρωποι μας έχασαν άδικα τη ζωή τους.

Θα περίμενε κανείς ότι ο ελάχιστος σεβασμός στη μνήμη τους και τον άφατο πόνο των οικογενειών τους θα επέβαλε τη χωρίς καμία έκπτωση ανάληψη κάθε πρωτοβουλίας από τη Βουλή ώστε να αναζητηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους και με τον τρόπο αυτό να διασφαλιστεί ότι ποτέ ξανά δεν θα συμβεί μια τέτοια τραγωδία. Με την καταψήφιση από τη ΝΔ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής είδαμε την πρώτη πράξη της μεθόδευσης της να προστατεύσει από την έρευνα συνδεδεμένα με αυτήν πολιτικά πρόσωπα. Η συνέχεια ακολούθησε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, όπου ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκαν οι εργασίες της ανέδειξε από την αρχή τη συστηματική προσπάθεια της πλειοψηφίας να συγκαλυφθεί η αλήθεια και να προστατευθούν εμπλεκόμενοι υπεύθυνοι.

Η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διευρυνθεί ο κατάλογος των μαρτύρων, όπως είχε ζητήσει όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων της. Το κυβερνητικό αφήγημα σύμφωνα με το οποίο ακόμη και αν τα συστήματα ασφαλείας λειτουργούσαν δεν θα μπορούσε να αποτραπεί η τραγωδία για την οποία ευθύνεται το ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη Λάρισας και οι παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας, προκαλεί την οργή του συνόλου της κοινωνίας.

Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις οδήγησαν την λειτουργία της επιτροπής σε αδιέξοδο. Στο όνομα τόσο της μνήμης των θυμάτων όσο και της απόδοσης δικαιοσύνης, η θεσμική υπευθυνότητα και πάνω από όλα η συνείδησή μας, επέβαλαν την αποχώρησή του ΠΑΣΟΚ από την Εξεταστική Επιτροπή και την καταγγελία της απροκάλυπτης προσπάθειας συγκάλυψης.

Οι ελπίδες ενός ολόκληρου λαού στρέφονται αποκλειστικά στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Νίκος Καραθανασόπουλος βουλευτής ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε αυτό το έγκλημα να μην παραγραφεί»

Παρά την προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ να συγκαλύψει τις βασικές αιτίες και τους υπεύθυνους για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και την οξυμμένη και επιμέρους αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που επίσης δυσκόλεψαν την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αναδείχθηκαν σημαντικά στοιχεία από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής.

Πρώτον, ότι δεν λειτουργούσε κανένα σύστημα ασφάλειας όταν έγινε το δυστύχημα. Κι αυτό σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την εντατικοποίηση των συνθηκών δουλειάς των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, είναι που στρώνει το έδαφος και για τα «ανθρώπινα λάθη». Δεύτερον, ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η διάσπαση του σιδηροδρόμου σε ανταγωνιστικές εταιρείες, η πολιτική της ΕΕ για ένα διευρωπαϊκό δίκτυο υψηλής χωρητικότητας και μεγάλης ταχύτητας, με συνέπειες για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων, καθώς και οι «κομμένες και ραμμένες» συμβάσεις στον ανταγωνισμό των επιχειρηματικών ομίλων, αποτέλεσαν παράγοντες πρόκλησης του «προδιαγεγραμμένου εγκλήματος».

Μεγάλες είναι ακόμα οι ευθύνες της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο να μείνουν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τις αιτίες της έκρηξης και της πυρκαγιάς στις αμαξοστοιχίες, αλλά και γύρω από την γρήγορη παρέμβαση – «μπάζωμα» στον χώρο του εγκλήματος, με την άρνησή της να καταθέσουν βασικοί μάρτυρες και οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών.

Το ΚΚΕ εντοπίζει πολιτικές και ποινικές ευθύνες υπουργών από όλες τις κυβερνήσεις και θα τις αναδείξει στο Πόρισμά του, μαζί με τις πραγματικές αιτίες και τις διαχρονικές ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη. Έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ώστε αυτό το έγκλημα να μην παραγραφεί.

Παύλος Σαράκης βουλευτής Ελληνικής Λύσης: Ελλειμματική η Εξεταστική Επιτροπή

Η Εξεταστική Επιτροπή όφειλε να διερευνήσει τους λόγους που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και την απώλεια 57 συμπολιτών μας – νέων παιδιών, καθώς και να δώσει απάντηση στο ερώτημα των Ελλήνων, γιατί δεν υπάρχει στην χώρα μας σύγχρονος και ασφαλής σιδηρόδρομος παρόλο που έχουν επενδυθεί εκατοντάδες εκατομμύρια.

Η Ελληνική Λύση επιχείρησε να εκμαιεύσει αλήθειες από όλους όσους βρέθηκαν ενώπιόν μας. Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία, υπό αμιγώς κομματική λογική, προσπάθησε να αναχαιτίσει το έργο μας. Έτσι, απέκλεισε ουσιώδεις μάρτυρες, που εισηγηθήκαμε να κληθούν, όπως ο Πρώην Γ.Γ. του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, που επόπτευε τις επίμαχες Συμβάσεις, ο κ. Καραγιάννης, ο κ. Παναγιώτου και ο κ. Κατσιούλης, που αποτελούν βασικούς μάρτυρες για την Ευρωπαία Εισαγγελέα, αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΚΤΩΡ, ο κ. Εξάρχου, ο οποίος γνωρίζει πολλά για τις σχέσεις των εργοληπτριών εταιρειών και των πολιτικών προσώπων.

Κάποιοι μεγαλοεργολάβοι, κάποια πολιτικά και διοικητικά πρόσωπα, καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, που προέρχεται από τους φόρους του Έλληνα και του Ευρωπαίου πολίτη και είχαμε χρέος να τους ξεσκεπάσουμε και να τους φέρουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Θεωρούμε λοιπόν, ότι η Εξεταστική Επιτροπή, υπήρξε αρκετά ελλειμματική.

Πέττυ Πέρκα, βουλευτής Νέας Αριστεράς: «Στόχος της ΝΔ να συγκαλύψει»

Η εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών όχι μόνο δεν συστάθηκε για να διερευνήσει αλλά αντιθέτως ο σκοπός της ΝΔ εξ αρχής ήταν να συγκαλύψει. Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε διακομματικό προεδρείο, απέκλεισε μάρτυρες ‘κλειδιά', οι διαδικασίες ξεκίνησαν με εξέταση μαρτύρων από τη δεκαετία του 1990 και όπου υπήρχε η δυνατότητα προτιμήθηκαν μάρτυρες φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ. Δηλαδή ήταν περίπου μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Καραμανλή.

Παρόλα αυτά καταθέσαμε σημαντικά στοιχεία, μετά δυσκολίας βέβαια αφού οι βουλευτές της ΝΔ και το Προεδρείο δεν άντεχαν τις «δύσκολες» τεκμηριωμένες ερωτήσεις και ως χορωδία ο ένας μετά τον άλλον δημιουργούσαν ένταση. Ελπίζω οι δικαστικές αρχές να αξιοποιήσουν τα στοιχεία που κατατέθηκαν και να διερευνήσουν εις βάθος αυτό το τρομερό και αδιανόητο έγκλημα.
Εμείς ως Νέα Αριστερά θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την απόδοση της δικαιοσύνης με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ελένη Καραγεωργοπούλου βουλευτής «Πλεύση Ελευθερίας»: «Οι υπαίτιοι προσπαθούν να αποφύγουν την τιμωρία»

Συμπληρώνεται 1 έτος από το Έγκλημα των Τεμπών. Οι υπαίτιοι προσπαθούν να αποφύγουν την τιμωρία και η Κυβερνητική Πλειοψηφία στη Βουλή τους βοηθά.

Εμείς εργαζόμαστε για να μην περάσει αυτή η προκλητική μεθόδευση, μια από τις πολλές, που προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών και το αίσθημα δικαίου των ζωντανών.

Παρά την συντονισμένη προσπάθεια ελέγχου της σύνθεσης της Εξεταστικής Επιτροπής εκ μέρους της Κυβέρνησης, με την εξαίρεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τις πρώτες συνεδριάσεις, παρά την προσπάθεια αποσιώπησης εκ μέρους ανωτάτων δικαστών («συνεχίστε την ζωή σας»), ποδηγέτησης από μερίδα του κλήρου (ιεράρχης υποδεικνύει -ως άλλος Καραμανλής- «τους κεκοιμημένους τους θρηνούμε βουβά, χωρίς θόρυβο»), αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης εκ μέρους της κυβερνώσας πλειοψηφίας που επιμένει να μιλά για «ατύχημα» από ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη και ανεπάρκεια προσόντων των νεκρών μηχανοδηγών, εκείνη που συγκλονίζει και υποχρεώνει είναι η μάνα- σύμβολο, που ενεργεί για λογαριασμό των ψυχών «που δεν βρήκαν ακόμα τον ουρανό τους» των συγγενών τους, αλλά και για τα παιδιά όλου του κόσμου, τα παιδιά-δυνάμει θύματα σε ένα καθημερινό ταξίδι ρουτίνας «Αθήνα-Θεσσαλονίκη». Εκείνο που δεν σβήνεται είναι ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον 760.000 πολίτες ζητούν με την υπογραφή τους την ενεργοποίηση του άρθρου 73 παρ. 6 του Συντάγματος, για κατάθεση πρότασης νόμου περί κατάργησης της ασυλίας.

Αυτό που μένει, είναι ο υπόκωφος ψίθυρος που επαναλαμβάνει τα λόγια του ποιητή, ώσπου να γίνει ωκεανός για να καθαρίσει τη σήψη, τη διαφθορά, την αδικία: «Και πρέπει να προσέχουμε την κάθε κίνηση και σκέψη μας και λέξη γιατί, για ό,τι γίνεται «κείνο που λείπει» φέρουμε τώρα, εμείς μονάχα, ακέρια την ευθύνη»….

Με αίσθημα ευθύνης, ετοιμάζουμε τις θέσεις της Πλεύσης Ελευθερίας για την υπόθεση και την Εξεταστική Επιτροπή, για να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους.

Πέτρος Δημητριάδης, βουλευτής Σπαρτιατών : «Θα οδηγηθούμε σε ελλιπή πορίσματα»

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας περί ανοικτού καταλόγου μαρτύρων, η εξεταστική έκλεισε χωρίς να κληθούν ουσιώδεις μάρτυρες αναφορικά με κρίσιμες λεπτομέρειες που αφορούν το έγκλημα στα Τέμπη. Μη ανεχόμενοι τις μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αποχωρήσαμε από την εξεταστική Επιτροπή. Δυστυχώς, η μη κλήση ουσιωδών μαρτύρων θα οδηγήσει σε ελλιπή πορίσματα. Επιθυμούμε τη διαλεύκανση κι όχι τη συγκάλυψη.

Νικόλας Βρεττός, βουλευτής Νίκης: «Επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη για προσπάθεια συγκάλυψης»

Μετά τις συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής, επιβεβαιώθηκε πλήρως η αρχική μας πρόβλεψη, προσπάθειας συγκάλυψης από την κυβέρνηση του εγκλήματος των Τεμπών.

Κατά την ακροαματική διαδικασία των μαρτύρων, φάνηκε η αντιδημοκρατική πρόθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να μην παραστούν κρίσιμοι και ουσιώδης μάρτυρες για την διερεύνηση του εγκλήματος. Παρά ταύτα η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί . Κυρίως όταν αυτή αφορά 57 θύματα και 180 τραυματίες και εγκαυματίες . Το έγκλημα των Τεμπών διαδραματίστηκε σε τρεις φάσεις , εκ των οποίων η μία ειδεχθέστερη από την άλλη . Η πρώτη εγκληματική φάση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαχρονικής ευθύνης της μνημονιακής κομματοκρατίας .

Η ολοκλήρωση της σύμβασης 717/2014 σε ένα κράτος δικαίου έπρεπε να έχει εκτελεστεί μέχρι το 2017 . Όμως το διαφθορείο Ο.Σ.Ε. με την ανοχή αν όχι την παρότρυνση των υπουργών , δεν θέλησε να τοποθετήσει στο σιδηροδρομικό δίκτυο ένα πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα προστασίας της ανθρώπινης ζωής . Έτσι η διαπλοκή μεταξύ των εθνικών εργολάβων και των κομμάτων εξουσίας κατασπατάλησε τους ευρωπαϊκούς πόρους , χωρίς να αποδοθεί στους Έλληνες πολίτες ένας ασφαλής σιδηροόδρομος . Η δεύτερη εγκληματική φάση ήταν η στιγμή της τραγωδίας, όπου στις 28 Φεβρουαρίου του 2023, δύο συρμοί βρίσκονται σε μια μετωπική σύγκρουση με ολέθριες συνέπειες, λίγα μόλις μέτρα πριν το τούνελ . Μια τεράστια έκρηξη με μορφή μανιταριού κατέκαψε νέους ανθρώπους και πάγωσε ολόκληρη την Ελλάδα .

Τότε ξεκινά η τρίτη φάση του εγκλήματος , η πιο οδυνηρή. Ο κος Τριαντόπουλος ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου συντονίζει τις διαδικασίες διαχείρισης ενεργειών του ολέθρου εγκλήματος. Ο περιφερειάρχης κος Αγοραστός ξεχερσώνει και μπαζώνει το πεδίο του εγκλήματος . Κατασπαταλά πάνω από 650.000 ευρώ για παράνομες εργασίες αλλοίωσης στοιχείων του εγκλήματος. Ο μεταβατικός πρόεδρος του Ο.Σ.Ε. γνωστός του κου Καραμανλή, νομιμοποιεί την καταστροφή των αρχείων των καταγραφικών . Η επιτροπή Γεραπετρίτη επικοινωνιακά προσπαθεί να τα φορτώσει όλα σε έναν παράνομα μετακινηθέντα σταθμάρχη . Η δε κυβερνητική ομάδα της επιτροπής , αποδίδει τις καταγγελίες για προβληματικές προανακριτικές και δικαστικές δυσλειτουργίες της αξιοπρεπούς κας Καρυστιανού , ως αντίδραση πονεμένου ανθρώπου . Όμως η δημοσιότητα της εξεταστικής εξέθεσε στην συνείδηση του λαού την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έφερε την δικαστική εξουσία προ των ευθυνών της. Αν θα αποδώσει δηλαδή γρήγορη και δίκαια κρίση στο όνομα του ελληνικού λαού ή το έγκλημα των Τεμπών αποτελέσει πέρα από πολιτικό και δικαστικό όνειδος .

Παύλος Σαράκηςσιδηροδρομικό δυστύχημαΒουλήΒασίλης ΚόκκαληςΤέμπηΔημήτρης ΜαρκόπουλοςΠέτη Πέρκαειδήσεις τώρα