Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στη Ντόχα: Συζήτησαν για Κυπριακό και Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας οι δυο ΥΠΕΞ
NewsroomΣε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν στη Ντόχα του Κατάρ.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη συνάντησή τους στην Ντόχα, οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.
Με το βλέμμα σε Άγκυρα και Κυπριακό
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συζήτησαν για το επικείμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα, το προσεχές διάστημα.
Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, ώστε να διατηρηθεί το εποικοδομητικό κλίμα, μέσω του δομημένου διαλόγου, δηλαδή του Πολιτικού Διαλόγου, της Θετικής Ατζέντας, των ΜΟΕ.
Επίσης κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το Κυπριακό εν όψει συνάντησης σε διευρυμένη σύνθεση, ενώ ετέθησαν από την ελληνική πλευρά τα ζητήματα σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται για την ηλεκτρική διασύνδεση.
Τέλος ως προς τα περιφερειακά θέματα, οι δυο Υπ.Εξ. αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενόψει της περιοδείας του κ. Γεραπετρίτη στην περιοχή, ως εκ των πρώτων ΥΠΕΞ της ΕΕ που επισκέπτονται την περιοχή μετά την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα.
- Ο βουλευτής με το χωράφι που έγινε βοσκοτόπι, ο Πιερρακάκης ως πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας και τα μπλεξίματα του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα λόγω Τσίπρα
- Τι θα πει στη Βουλή ο Μητσοτάκης για αγροτικό, στεγαστικό και πακέτο μέτρων του 2026; Τα πολιτικά μηνύματα που θα εκπέμψει
- «Πιο κοντά από ποτέ» σε συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Το πόκερ με τις εγγυήσεις
- Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις - Τι ισχύει με μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολεία