Πολιτική|14.02.2020 08:49

Βύρωνας: Τι αποκάλυψε η Νίκη Κεραμέως για την selfie των «νταήδων»

Newsroom

«Περιστατικά βίας και σχολικού εκφοβισμού υπάρχουν γενικότερα, αλλά αυτό στον Βύρωνα ήταν πρωτοφανούς επιθετικότητας. Μίλησα με τους γονείς του παιδιού, πήγα στο σχολείο να κατανοήσω τι έγινε ακριβώς κι αν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Έμεινα πάνω από δύο ώρες και έχω πλήρη εικόνα» είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο Open TV για τον άγριο ξυλοδαρμό του 17χρονου μαθητή από 17 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ του Βύρωνα.

Για τις μαρτυρίες που λένε ότι ήταν αυτόπτες μάρτυρες οι καθηγητές κι άργησαν να επέμβουν είπε: «Καταρχήν δεν ήμουν παρούσα. Εχω λάβει κι επίσημη αναφορά και από τους καθηγητές. Δεν ισχύει ότι δεν επενέβησαν. Συνέβη σε ένα διάλειμμα του σχολείου σε κοινό προαύλιο χώρο Γυμνασίου και Λυκείου. Υπήρχαν καθηγητές κι επενέβησαν. Διήρκησε λιγότερο από ένα λεπτό και μόλις το αντιλήφθηκαν μπήκαν να χωρίσουν τα παιδιά».

Για το θύμα του ξυλοδαρμού και την αδερφή του: «Η αδερφή έχει ήδη επιστρέψει στο σχολείο. Ο 17χρονος μαθητής έχει πάρει κάποιες μέρες και δεδομένης της ψυχολογικής του κατάστασης και της νοσηλείας του στο νοσοκομείο θα επιστρέψει κάποια στιγμή την άλλη εβδομάδα».

Για την selfie των «νταήδων»: «Εμαθα ότι είναι αναληθής η φωτογραφία. Είχαν οδηγηθεί στο τμήμα για άλλο περιστατικό παλαιότερα, γιατί πετούσαν νεράντζια. Από τότε είναι η selfie, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό δεν αναιρεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και της πρωτοφανούς βίας».

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις λύσεις που θα δοθούν για την πρόληψη αυτών των περιστατικών, όπως ο θεσμός του «Δάσκαλου Εμπιστοσύνης», στον οποίο θα καταφεύγουν τα παιδιά για οτιδήποτε τα απασχολεί. Στον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό οι μαθητές θα μπορούν να απευθύνονται ομαδικά ή και ατομικά όταν έχουν ανάγκη βοήθειας ή νομίζουν ότι πρέπει να στηρίξουν άλλους συμμαθητές τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο

ΒύρωναςΝίκη Κεραμέωςbullyingσχολικός εκφοβισμός