Κόσμος|16.06.2020 13:30

Βρετανία: Ένας θάνατος, ένας βιασμός και τρεις μαχαιρωμένοι σε rave πάρτι εν μέσω καραντίνας

Αθανασία Κουλέτα

Θα υπέθετε κανείς ότι οι πρωτόγνωρες στιγμές που έζησε ο πλανήτης με την εμφάνιση του κορονοϊού ταρακούνησαν, αν όχι όλους μας, τουλάχιστον μια μεγάλη πλειοψηφία. Εκτίμηση που μάλλον δεν ισχύει, αν αναλογιστεί κανείς τις εικόνες που φτάνουν από διάφορα μέρη του κόσμου και αποδεικνύουν περίτρανα το αντίθετο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, τα rave πάρτι με τους χιλιάδες συμμετέχοντες στο Μάντσεστερ. 

Πιο συγκεκριμένα, ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του, κατά πάσα πιθανότητα από υπερβολική δόση ναρκωτικών, μία γυναίκα βιάστηκε και τρεις άλλοι μαχαιρώθηκαν στη διάρκεια των δύο rave πάρτι που διοργανώθηκαν παράνομα εν μέσω καραντίνας στο Μάντσεστερ, στα οποία υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 6.000 άτομα. Όπως αναφέρουν τα βρετανικά δίκτυα, τα πάρτι έλαβαν χώρα το Σάββατο 13 Ιουνίου, με τις Αρχές να σημειώνουν πως επρόκειτο για συγκεντρώσεις που παραβίασαν τη νομοθεσία περί αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού

Εικόνες από τα πάρτι δημοσιεύτηκαν και στα social media, στις οποίες φαίνονται άνθρωποι συνωστισμένοι να χορεύουν και να τραγουδούν στους ρυθμούς της rave μουσικής, ενώ μάλιστα σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν γίνεται ευδιάκριτη μια πινακίδα που αναγράφει «Quarantine Rave». Η Αστυνομία έχει καλέσει όποιον έχει στην κατοχή του εικόνες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα, να απευθυνθεί στις Αρχές. 

Εκτός από τον νεκρό, την κακοποιημένη 18χρονη και τους μαχαιρωμένους, οι χιλιάδες που συμμετείχαν στα πάρτι άφησαν πίσω τους σωρεία σκουπιδιών, τα οποία και μάζεψαν το επόμενο πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου εθελοντές:

T
T

Η αντιδήμαρχος της περιοχής, αρμόδιος για θέματα εγκληματικότητας και αστυνόμευσης, είπε πως η βιομηχανία των εκδηλώσεων συμφώνησε να βάλει στη «μαύρη λίστα» όποιον προμηθευτή έχει εμπλακεί στη διοργάνωση των εν λόγω πάρτι. 

Mε πληροφορίες από BBC, Independent

νεκρόςβιασμόςπάρτιrave