Κόσμος|09.09.2020 11:24

ΗΠΑ: Το υπ. Δικαιοσύνης ζητεί να μπει δικηγόρος στον «λεκέ» του Τραμπ

Newsroom

Εναν αναπάντεχο σύμμαχο βρήκε ο Αμερικανός πρόεδρος στην τελευταία δικαστική του περιπέτεια… Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπιση του Ντόναλντ Τραμπ σε μια δικαστική υπόθεση που τον φέρνει αντιμέτωπο με μια αρθρογράφο, η οποία τον κατηγορεί ότι την είχε βιάσει στα μέσα της δεκαετίας του '90. Η αρθρογράφος Ε. Τζιν Κάρολ, 76 ετών, είχε προσφύγει τον Νοέμβριο 2019 εναντίον του Τραμπ, κατηγορώντας τον ότι τη δυσφήμησε χαρακτηρίζοντας «πλήρες ψέμα» τον ισχυρισμό της ότι την είχε βιάσει σε δοκιμαστήριο μεγάλου καταστήματος στο «Μεγάλο Μήλο».

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2019 πως δεν την έχει συναντήσει ποτέ και πως δεν είναι «ο τύπος γυναίκας που προτιμά».

Η υπόθεση ακολούθησε τον δρόμο της δικαιοσύνης και ο δικαστής πρόσφατα αρνήθηκε το αίτημα ενός από τους προσωπικούς δικηγόρους του Αμερικανού προέδρου -του Μαρκ Κάσοβιτς-- να απορρίψει την προσφυγή. Χθες, Τρίτη, το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης, με έγγραφο που κατέθεσε στο δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, ζήτησε να πάρει τη θέση του Κάσοβιτς, υποστηρίζοντας ότι «ο πρόεδρος έδρασε μέσα στο πλαίσιο του λειτουργήματός του» όταν πραγματοποίησε τις δηλώσεις που καταγγέλλονται ως δυσφημιστικές.

Το υπουργείο ζήτησε ταυτόχρονα να διαβιβασθεί η υπόθεση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν. Η δικηγόρος της Κάρολ, Ρομπέρτα Κάπλαν, χαρακτήρισε «σοκαριστική» την παρέμβαση του υπουργείου, η οποία αναμένεται ότι θα έχει ως συνέπεια να καθυστερήσει η υπόθεση, ενώ ο πρόεδρος, ο οποίος ελπίζει να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο, θα έπρεπε σύντομα «να δώσει δείγματα DNA και μια κατάθεση», σύμφωνα με την ίδια.

«Οι προσπάθειες του Τραμπ να χρησιμοποιήσει την κυβερνητική ισχύ για να ξεφύγει από τις συνέπειες των ιδιωτικών λαθών του είναι χωρίς προηγούμενο και δείχνουν ξεκάθαρα μέχρι πού είναι έτοιμος να φθάσει προκειμένου να εμποδίσει την αλήθεια να έρθει στο φως. Ο Τραμπ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μπλοκάρει αυτήν την υπόθεση πριν από τις εκλογές (του Νοεμβρίου), για να αποφύγει να αποφασίσουν ένορκοι ποιος από τους δυο μας λέει ψέματα», δήλωσε από την πλευρά», υπογραμμίζει η Κάπλαν σε ανακοίνωσή της και καταλήγει, επισημαίνοντας πως «ο Τραμπ με υποτιμά και υποτιμά επίσης τους Αμερικανούς».

βιασμόςδικηγόροςΝτόναλντ Τραμπ