Κόσμος|04.11.2020 23:39

Εκλογές ΗΠΑ - Τζο Μπάιντεν: «Θα είμαστε νικητές - Θα κυβερνήσω σαν Αμερικανός πρόεδρος»

Newsroom

Ιδιαίτερα ενωτικός παρουσιάστηκε ο Τζο Μπάιντεν, σε δηλωσή του λίγο μετά τις 23:00, στην οποία ξεκαθάρισε ότι οι Δημοκρατικοί θα είναι οι νικητές στις εκλογές των ΗΠΑ. 

«Συμπατριώτες μου Αμερικανοί αποδείχθηκε ότι ο παλμός αυτού του εθνούς είναι εδώ. Ακόμα και σε μία πανδημία. 150 εκατομμύρια πολίτες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Σε μία ιστορική ημέρα. Ο κόσμος αποφασίζει. Ο λαός αποφασίζει ποιος θα είναι ο πρόεδρος. Δεν είμαι εδώ για να πω ότι κερδίσαμε, αλλά όταν τελειώσει η καταμέτρηση θα είμαστε οι νικητές. Στο Ουινσκόνσιν κερδίσαμε. Το Μίσιγκαν μπορεί και εντός της ημέρας να μας δοθεί και έχουμε αισιοδοξία και για την Πενσιλβάνια. Πήραμε τις περισσότερους ψήφους από όλους τους προέδρους. Ήταν μία μακρά και δύσκολη εκστρατεία αλλά είναι η στιγμή» είπε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα θέλοντας να ρίξει τους τόνους έκανε κάλεσμα να αφήσουν «πίσω τους την σκληρή ρητορική της εκστρατείας». «Δεν είμαστε εχθροί», επισήμανε. «Ημουν υποψήφιος ως Δημοκρατικός, ωστόσο, θα κυβερνήσω σαν Αμερικανός πρόεδρος» κατέληξε.

Κέρδισε σε Ουινσκόνσιν και Μίσιγκαν

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογών του Ουινσκόνσιν ανακοίνωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κέρδισε την εκλογική μάχη στην πολιτεία αυτή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανακοινώνεται ότι «όλες οι ψήφοι έχουν καταμετρηθεί» και ότι «ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε το Ουισκόνσιν με 20.697 ψήφους».

Παράλληλα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν κερδίζει την Πολιτεία του Μίσιγκαν, εξασφαλίζοντας 16 εκλέκτορες, σύμφωνα με την πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN. Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 49,8% και ο Ντόναλντ Τραμπ 48,6%.

Ετσι οι κρίσιμες πολιτείες που απομένουν αναφορικά με τον τελικό νικητών των αμερικανικών εκλογών είναι:

  • Τζόρτζια (16 εκλέκτορες 50,3% Τραμπ - 48,48% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 95%)
  • Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες, 50,09% Τραμπ - 48,69% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 94%)
  • Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες, 55% Τραμπ - 43,06% Μπάιντεν, καταμετρημένο το 75%)
εκλογές ΗΠΑΤζο ΜπάιντενΝτόναλντ Τραμπ