Κόσμος|04.06.2021 18:25

Λευκορωσία: «Σφίγγει τον κλοίο» κατά Λουκασένκο η Ε.Ε

Newsroom

Σκληραίνει τη στάση του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς σε συνέχεια των συμπερασμάτων της 24ης και 25ης Μαΐου  αποφάσισε σλημερα την ενίσχυση των υφιστάμνων μέτρων κατά της Λευκορωσίας απαγορεύοντας σε λευκορωσικούς αερομεταφορείς, τις υπερπτήσεις στον εναέριο χώρο της ΕΕ και την πρόσβαση σε αερολιμένες της ΕΕ.

Ως εκ τούτου, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αρνηθούν την άδεια προσγείωσης, απογείωσης, ή υπερπτήσεων πάνω από τα εδάφη τους, σε αεροσκάφη που εκμεταλλεύονται αερομεταφορείς της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένων και των εμπορικών αεροσκαφών.

Από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την Λευκορωσία το ΕΣ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Μαΐου 2021, είχε καταδικάσει έντονα την παράνομη αναγκαστική προσγείωση πτήσης της Ryanair στο Μινσκ στις 23 Μαΐου 2021, που έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των αερομεταφορών. Επιπλέον, στα συμπεράσματά του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καταδικάζουν την κράτηση του δημοσιογράφου Ραμάν Προτάσεβιτς και της Σόφιας Σαπέγκα από τις αρχές της Λευκορωσίας και καλούν το Συμβούλιο να εγκρίνει τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσθετης λίστας με πρόσωπα και οντότητες, βάσει του σχετικού πλαισίου κυρώσεων και των περαιτέρω στοχευμένων οικονομικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ πρόσφατα ο ακτιβιστής και κρατούμενος, έδωσε συνέντευξη στο κρατικό κανάλι της Λευκορωσίας όπου σύμφωνα με συνεργάτες του οι κυβερνητικές αρχές μόνταραν τις δηλώσεις του. 

Όλες οι ειδήσεις

«Ηχητικό κανόνι» στα σύνορα: Το νέο όπλο της ΕΛΑΣ που προκαλεί αντιδράσεις και εντός της αστυνομίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πελώνη: Από την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Διάσκεψη για Λιβύη: Γιατί δεν κλήθηκε η Ελλάδα – Τι απαντά το γερμανικό ΥΠΕΞ

Εργασιακό νομοσχέδιο – Απεργία: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ στις 10 Ιουνίου

Ευρωπαϊκό ΣυμβούλιοΛευκορωσίαΑλεξάντερ Λουκασένκο