ΠΓΔΜ: Καταθέτουν τα σχέδια για το αναθεωρημένο Σύνταγμα
NewsroomΜέχρι τα τέλη της εβδομάδας, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα έχει καταθέσει στη Βουλή τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος, ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τους οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι στην ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου στη Βουλή τοποθετήθηκαν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης για έναρξη της διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να διαμορφωθεί η απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο τρίτων.
Ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε ότι στα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος θα συμπεριληφθούν και κάποιες από τις προτάσεις των οκτώ αυτών βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και άλλοι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE θα στηρίξουν, στα επόμενα στάδια, τη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος.
Οι οκτώ αυτοί βουλευτές της αντιπολίτευσης προχώρησαν στον σχηματισμό ξεχωριστής κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι επτά από αυτούς ανήκαν στο VMRO-DPMNE, το οποίο τους διέγραψε από τις τάξεις του αμέσως μετά την ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου, ενώ μία ακόμη βουλευτής που ψήφισε υπέρ της πρότασης για την τροποποίηση του Συντάγματος ανήκε σε ένα μικρό κόμμα, το οποίο συνεργάζεται με το VMRO-DPMNE.
- Αν είναι δυνατόν κάμπιες και KFC; Παράξενα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις που δεν θα πιστεύατε ποτέ ότι υπάρχουν!
- Νέες αποκαλύψεις για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «αγροτοπατέρες» και η… δραστική φόρμουλα για να ξεφεύγουν από ελέγχους
- Υπόθεση Τζιν Χάνλον: «Φως» στο θρίλερ του θανάτου της 16 χρόνια μετά - Το ημερολόγιο που έδειξε τον δολοφόνο
- «Θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατή»: Η πρώτη ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο