Κόσμος|04.07.2021 09:19

Φωτιά στην Κύπρο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Τέσσερις αγνοούμενοι

Newsroom

Συνεχίζεται η άνιση μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο, στον Αρακαπά. Η φωτιά επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε άλλες επτά κοινότητες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν επιχειρήσεις και τα εναέρια μέσα.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν ενώ αντιμετώπιζαν και συνεχείς αναζωπυρώσεις. 

Σήμερα, Κυριακή 4 Ιουλίου, αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο αεροσκάφη από την Ιταλία και το Ισραήλ, για να συνδράμουν στο έργο πυρόσβεσης ενώ από χθες το βράδυ έφτασαν και τα δύο καναντέρ από την Ελλάδα.  Οι δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο καθώς από τις 09:00, οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να είναι ευνοϊκές. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι, κάτι που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα το έργο της πυρόσβεσης. 

Associated Press

Τέσσερις αγνοούμενοι

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, τέσσερα άτομα αγνοούνται στην Κοινότητα Οδού. Το όχημά τους βρέθηκε καμένο και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για εντοπισμό τους.  Το γεγονός επιβεβαιώνει η Αστυνομία, η οποία σημειώνει πως πρόκειται για Αιγύπτιους και γίνονται προσπάθειες και από την Πολιτική Άμυνα για εντοπισμό τους. 

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Τι αλλάζει στην καθημερινότητα μας από Δευτέρα – Πώς θα διασκεδάζουμε, τι ισχύει για τα ταξίδια στα νησιά

Νίκος Μαραντζίδης: Θα μεγαλώσει η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

Γιάννης Μαυρής: Πρόωρο να μιλήσουμε για παγίωση του δικομματισμού

Προολυμπιακό Τουρνουά: Μεγάλη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Τουρκία με 81-63

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εκκενώσεις οικισμών

πυρκαγιάΚύπροςαγνοούμενοιφωτιά