Κόσμος|26.07.2021 20:55

Βρετανία - Κορονοϊός: Nέα μείωση στα κρούσματα

Newsroom

Στη Βρετανία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού από τις 4 Ιουλίου. Ο απολογισμός, προστίθεται στις ενδείξεις ότι, μια πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων, την οποία προκάλεσε η παραλλαγή Δέλτα, ενδέχεται να πέρασε το σημείο κορύφωσής της. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε για έκτη συναπτή ημέρα, σε 24.950, στις 26 Ιουλίου, έναντι των 29.173 στις 25. 

Την ίδια ώρα, η χώρα ανακοίνωσε 14 νέους θανάτους, ένας αριθμός μειωμένος από τους 28 που κατέγραψε την Κυριακή, 25 Ιουλίου, και ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τις 12 Ιουλίου. Το βλέμμα ειδικών του τομέα της υγείας αλλά και των χρηματαγορών είναι στραμμένο στη Βρετανία, από τότε που σχεδόν όλοι οι περιορισμοί ήρθησαν στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου, ενώ λίγο καιρό πριν τα νέα κρούσματα είχαν ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έκρινε πως ο κίνδυνος ενός μεγάλου κύματος θανάτων έπειτα από νοσηλείες είναι χαμηλός, λόγω των υψηλών ποσοστών εμβολιασμών, που περιορίζουν τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, ακόμα κι αν δεν σταματούν πλήρως τις νέες μολύνσεις. Η Βρετανία μετρά σχεδόν 130.000 θανάτους από επιπλοκές της Covid-19, τον δεύτερο υψηλότερο επίσημο απολογισμό στην περιοχή της Ευρώπης μετά τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι σήμερα, 46.589.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχουν λάβει μία δόση εμβολίου και 37.287.000 έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Όλες οι ειδήσεις

Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνεται για τους εργαζόμενους – Το παρασκήνιο πίσω από την αύξηση

Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για τον καύσωνα - Τους 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Μετάλλαξη Δέλτα: Τον Αύγουστο η κορύφωση του 4ου κύματος – Καμπάνακι από ειδικούς για πάνω από 3.000 κρούσματα

Νέα μέτρα - Γεωργιάδης: Ανοιχτό ενδεχόμενο για click away σε ανεμβολίαστους στο λιανεμπόριο

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Αναστασιάδης ετοιμάζει αντίποινα για το άνοιγμα των Βαρωσίων

κρούσματαΚορονοϊόςπανδημίαΒρετανία