Κόσμος|30.07.2021 16:09

Τουρκία: «Τα ακούσε» ο Τσαβούσογλου από πολίτες σην Αττάλεια για τις φωτιές

Μαρία Ζαχαράκη

Φουντώνουν οι αντιδράσεις στην Τουρκία για την έλλειψη κατασβεστικών μέσων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρωτοφανείς πυρκαγιές που ταλαιπωρούν τη γειτονική χώρα. Ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, έκανε δήλωση σχετικά με τον ισχυρισμό ότι «δε χρησιμοποιήθηκαν όλα τα αεροπλάνα εναέριας προστασίας στις δασικές πυρκαγιές».

«Δεν υπάρχει ελλιπής παρέμβαση. Σύμφωνα με την περιοχή, θεωρήθηκαν τα ελικόπτερα πιο χρήσιμα κι όχι τα αεροπλάνα, αλλά στην πορεία εντάχθηκαν και τα αεροπλάνα. Δεν έχουμε πρόβλημα αεροπλάνα εναέριας προστασίας. Αυτό το αεροπλάνο δεν είναι ικανό να πετάξει, ακόμα κι αν το κάνει, δεν έχει την ικανότητα να εκτελέσει τέτοια αποστολή».

Στο στόχαστρο και ο Τσαβούσογλου

Στόχος αντιδράσεων είχε γίνει νωρίτερα την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πήγε στην περιοχή της Αττάλειας για να υποστηρίξει τους πολίτες του τόπου καταγωγής του. Οι πολίτες επέκριναν το γεγονός ότι η Τουρκία διαθέτει μόνο 3 αεροσκάφη πυρόσβεσης.

«Υπάρχουν απώλειες ζωών και περιουσιών, τα σπίτια και η γη τους κάηκαν, οι πολίτες ήταν λίγο εκνευρισμένοι χθες το βράδυ. Υπήρξαν κάποιες αψιμαχίες. Ξεκίνησε ανάκριση για 3 υπόπτους από την αστυνομία μας. Υπήρξε μεγάλη ένταση. Υπήρχαν κάποιοι που το τράβηξαν αλλού, διαμαρτύρονταν για τη φωτιά. Αντέδρασαν εναντίον μας», δήλωσε την Παρασκευή  ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι στέλνει άλλα 2 αεροσκάφη κατάσβεσης πυρκαγιών, ενώ το Αζερμπαϊτζάν 500 πυροσβέστες.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Εως 45 βαθμούς η θερμοκρασία, ακολουθούν βίαια καιρικά φαινόμενα – Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Εμβόλιο: Οι εμβολιασμένοι ενδεχομένως μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα – Η έρευνα που ανάγκασε το CDC να επαναφέρει τις μάσκες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Φανταστικός Ντούσκος - Έφερε το πρώτο χρυσό στην Ελλάδα

Κορονοϊός – Εμβολιασμός: Στο τραπέζι και 3η δόση από Σεπτέμβριο – Τα δεδομένα

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου: Τρεις αγνοούμενοι

πυρκαγιάΜεβλούτ ΤσαβούσογλουφωτιάΤουρκία