Γερμανία: Απορρίφθηκε η έφεση στην δίκη των νεοναζί
NewsroomΤο Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε την έφεση που είχε υποβάλλει η βασική κατηγορούμενη για την δολοφονία δέκα ανθρώπων από τη νεοναζιστική οργάνωση, ΝSU, Μπεάτε Τσέπε. Η ποινή της Τσέπε παραμένει αυτή της ισόβιας κάθειρξης.
Η νεοναζί καταδικάστηκε το 2018 για την εμπλοκή της στις δολοφονίες την περίοδο 2000 – 2007. Μεταξύ των θυμάτων των νεοναζί ήταν και ο Έλληνας Θεόδωρος Βουλγαρίδης. Η απόρριψη της έφεσης της Τσέπε αποτελεί τον επίλογο στην πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε τη γερμανική κοινή γνώμη. Η Τσέπε είχε κατονομάσει ως φυσικούς αυτουργούς των φόνων τους Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρντ, οι οποίοι αυτοκτόνησαν το 2011 λίγο πριν αποκαλυφθεί η δράση της οργάνωσης από τις γερμανικές αρχές.
Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε τις ποινές που είχαν επιβληθεί και σε άλλα δύο άτομα που είχαν καταδικαστεί για παροχή βοήθειας στην νεοναζιστική οργάνωση.
- Το Ιράν κομμένο στα δύο: Από τα «πάρτι» στα συντρίμμια φυλακών, στα μοιρολόγια για τον Χαμενεΐ
- Τι συμβαίνει με το δημοψήφισμα για ΔΕΘ: «Συνεχίζεται η διαδικασία» λέει ο δήμος - «Παρανομεί» απαντά οργανωτική επιτροπή
- Τα λουκέτα στα ΕΛΤΑ, τα πρακτορεία, ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου στο Παγκράτι και οι καταγγελίες για αποτυχημένο σχεδιασμό
- ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε σύσσωμο το Επιστημονικό Συμβούλιο - Όλο το παρασκήνιο