Κόσμος|05.10.2021 17:17

Nautical Geo:Διάλογο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο ενθαρρύνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Newsroom

Αναφορικά με τη νέα παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo που έγινε από την Τουρκία στα ανοικτά της Κύπρου, τοποθετήθηκε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης των συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας επισήμανε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν ως θέση αρχής όλα τα κράτη να επιλύουν θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης μέσω ειρηνικού διαλόγου και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Σε αυτοσυγκράτηση καλούν οι ΗΠΑ

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο του Open ο Μιχάλης Ιγνατίου, τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μία πιο «απαλή» στάση των γραφειοκρατών του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ απέναντί στην Τουρκία. Ο νέος πρέσβης της χώρας στην Τουρκία, τον οποίο δεν έχουν εγκρίνει ακόμα οι Τούρκοι, έστειλε το μήνυμα ότι θα εργαστεί για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών παρά το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εργάζεται με όλους τους αντιπάλους της Αμερικής. Οι Αμερικανοί αναλυτές φοβούνται ότι οι γραφειοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχουν κάνει μία μικρή στροφή από την  πολιτική που ασκούσε ο προηγούμενος υπουργός εξωτερικών. Μάικ Πομπέο, που είχε βάλει στον πάγκο την Τουρκία και στο θέμα της αγοράς των ρωσικών S- 400 αλλά και γενικά για την αντιδυτική στάση του Τούρκου προέδρου.

Όλες οι ειδήσεις

«Το αυγό του φιδιού κάνει την επαναμφάνισή του»: Δεν αρκεί μία δίκη για να ξεμπερδέψεις με τον φασισμό

Self test: Δήλωση για φοιτητές στο edupass.gov.gr - Μαθητές στο self-testing.gov.gr

Καιρός: Σημαντική επιδείνωση και κακοκαιρία διαρκείας – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Εμβόλιο για κορονοϊό: Νέα μελέτη αποκαλύπτει κατά πόσο εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό

Εμβολιασμένοι: Έρχονται περισσότερες ελευθερίες – Τι εξετάζει το υπουργείο Υγείας, πότε αναμένονται ανακοινώσεις

Στέιτ ΝτιπάρντμεντΗΠΑπαρενόχλησηελληνοτουρκικάΤουρκία