Κόσμος|02.11.2021 13:00

Έλον Μασκ: Αν ο ΟΗΕ αποδείξει ότι 6 δισ. θα εξαλείψουν τη φτώχεια θα πουλήσει τις μετοχές της Tesla

Newsroom

Σε μία βαρύγδουπη δήλωση προχώρησε ο βαθύπλουτος και εκκεντρικός επιχειρηματίας Έλον Μασκ. Συγκεκριμένα τόνισε ότι αν ο ΟΗΕ αποδείξει ότι η παγκόσμια πείνα μπορεί να εξαλειφθεί με 6 δισ. ευρώ, τότε ο ίδιος θα πουλήσει τις μετοχές της Tesla που του ανήκουν και μάλιστα άμεσα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX - του οποίου το net worth αυξήθηκε περισσότερο από 140 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο, έγραψε στο Twitter ότι είναι πρόθυμος να λάβει υπόψη την πρόταση ενός αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος είπε ότι μια δωρεά 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου θα μπορούσε να βοηθήσει να σταματήσει η παγκόσμια πείνα.

Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Ντειβιντ Μπίζλεϊ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι οι πλούσιοι του πλανήτη πρέπει να «αναλάβουν δράση τώρα μαι για πάντα» προκειμένου να «βοηθήσουν 42 εκατομμύρια ανθρώπους που θα πεθάνουν αν δεν τους βοηθήσουμε». Έκανε μάλιστα ονομαστική αναφορά στους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, στον Μασκ και στον ισχυρό άνδρα της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Ο Μασκ απάντησε στον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών με την παρακάτω ανάρτηση στο Twitter: «Αν ο ΟΗΕ απαντήσει σε αυτό το tweet και εξηγήσει ακριβώς πως 6 δισ. θα λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας θα πουλήσω τις μετοχές της Tesl τώρα για να το κάνουν». Σε δεύτερο tweet πρόσθεσε ότι «το σχέδιο του ΟΗΕ πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένη λογιστική, ώστε το κοινό να βλέπει ακριβώς πώς ξοδεύονται τα χρήματα».

Ο Μπίσλεϊ απάντησε αναφέροντας ότι θα πάρει την επόμενη πτήση προς εκείνον και λέγοντας ότι ο Μασκο μπορεί να «τον πετάξει έξω από το κτίριο» αν δεν του αρέσει αυτό που ακούει. Ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι 6 δισ. δολάρια δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη αλλά «θα αποτρέψουν την παγκόσμια πολιτική αστάθεια, την μαζική μετανάστευση και θα σώσουν 42 εκατομμύρια ανθρώπους πριν πεθάνουν από την πείνα».

Ο Μασκ απάντησε ξανά ζητώντας από το στέλεχος του ΟΗΕ να δημοσιεύσει τις τρέχουσες και τις προτεινόμενες δαπάνες της οργάνωσης με αναλυτικές λεπτομέρειες. «Το φως του ήλιου είναι ένα υπέροχο πράγμα», έγραψε ο Μασκ. Εάν πράγαμτι ο ΈΛον Μασκ δωρίσει 6 δισ. για αυτό τον σκοπό θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη φιλανθρωπία στην ιστορία.

ΟΗΕΈλον ΜασκElon MuskTeslaπείνα