Κόσμος|09.11.2021 16:00

Τουρκία - Ακάρ για άσκηση «Νέμεσις»: Επιθετικές ενέργειες που αυξάνουν την ένταση

Μαρία Ζαχαράκη

Για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την ελληνική άσκηση «Νέμεσις», που διεξήγαγαν 8 χώρες μαζί με τις ΗΠΑ ανοιχτά της Κύπρου, μίλησε στο εθνικιστικό κανάλι «Ουλουσάλ TV» ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Παρακολουθούμε τη διαδικασία κάνοντας αποτελεσματική χρήση του διεθνούς δικαίου», ανέφερε και επανέλαβε ότι «η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει την αποφασιστική της στάση απέναντι σε ενέργειες που αυξάνουν την ένταση».

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας έκανε λόγο για «επιθετικές ενέργειες» από μέρους της Ελλάδας και «και ρητορικές που αυξάνουν την ένταση». «Γίνονται οι απαραίτητες προσπάθειες δια της διπλωματικής οδού ενάντια σε αυτή την προκλητική και επιθετική στάση της Ελλάδας και δίνεται η απαραίτητη απάντηση στο πεδίο στα πλαίσια της αμοιβαιότητας», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «κάποιοι Έλληνες πολιτικοί το κάνουν αυτό για τις δικές τους φιλοδοξίες».

Αδιάλλακτη και παράνομη η στάση της Ελλάδας

«Η προσδοκία μας από την Ελλάδα είναι να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη και παράνομη στάση της καθώς και τις προσπάθειες εμπλοκής τρίτων στα προβλήματα μεταξύ μας. Καταβάλλουμε μια ειλικρινή προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων μέσω διαλόγου και ειρηνικών μεθόδων, που βασίζονται στις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο», σημείωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

ΤουρκίαΧουλούσι ΑκάρΚύπροςΑνατολική ΜεσόγειοςάσκησηΤούρκος υπουργός Άμυνας