Κόσμος|29.01.2019 12:39
Τουρκία: Κάλεσμα για συγκέντρωση στην Αγία Σοφία με αίτημα να γίνει Τζαμί
NewsroomΦανατικοί μουσουλμάνοι τις τελευταίες μέρες προετοιμάζονται για συγκέντρωση έξω από το μεγαλύτερο σύμβολο της ορθόδοξης Χριστιανοσύνης με αίτημα να μετατραπεί σε Τζαμί.
Μέσω βίντεο από το ίντερνετ αλλά και με αφίσες που έχουν γεμίσει την Κωνσταντινούπολη, καλούν τους μουσουλάνους να παρευρεθούν στην συγκέντρωση της Παρασκευής (1/2).
Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για «κατάρα που πρέπει να φύγει από πάνω τους», όπως λένε η Αγία Σοφία πρέπει να επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση και να γίνει ξανά από μουσείου που είναι σήμερα σε τζαμί.
Η 1η Φεβρουαρίου που επιλέχτηκε να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση δεν είναι τυχαία καθώς την 1η Φεβρουαρίου του 1935 ήταν η ημερομηνία που μετατράπηκε σε μουσείο.
Διαβάστε ακόμη
- «Το σπίτι έχει κουνηθεί 3 φορές, στραβώνουν οι τοίχοι»: Ανησυχία για τον μετροπόντικα στην Κυψέλη
- Κως: Τρίχρονο παιδάκι βρέθηκε αναίσθητο σε ΙΧ στην Κω - Συνελήφθη η μητέρα του
- Τρομακτικό: Πράκτορας AI χάκαρε κυβερνητικά αρχεία στην Αυστραλία - Έργο 700 bots η επίθεση
- «Μαμά, είναι εδώ»: Μοντέλο βρέθηκε νεκρό στο αυτοκίνητο του πρώην συντρόφου της