Τσαβούσογλου: Η μόνη εισβολή που έγινε στην Κύπρο ήταν το 1963
Μαρία ΖαχαράκηΗ μόνη εισβολή που έχει γίνει στην Κύπρο έγινε από τους Έλληνες το 1963, ισχυρίστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη των ΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι για την επιτυχία της διατήρησης της ειρήνης από τα Ηνωμένα Έθνη χρειάζεται ομοφωνία και αυτό ισχύει και για την Κύπρο.
«Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, το ανέφερε στην ομιλία του για το Κυπριακό. “Θέλω να τονίσω ότι για τις δραστηριότητες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο ΟΗΕ πρέπει να λάβει την έγκριση και της Τ/κ πλευράς. Θέλω να υπενθυμίσω και αυτό. Η μόνη εισβολή που έγινε στο νησί ήταν το 1963. Άλλωστε από τότε, από το 1963 και μετά η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ εγκαταστάθηκε στο νησί», υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
- Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
- Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»
- Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε