Κόσμος|20.12.2021 16:37

Νέα καταγγελία για βία κατά δημοσιογράφου της Haberturk - Έσπρωξε έγκυο δημοσιογράφο από την καρέκλα

Μαρία Ζαχαράκη

Ο δημοσιογράφος της Haberturk στην Άγκυρα, Μουχαρέμ Σαρίκαγιά, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο τοπ της επικαιρότητας με το χαστούκι που έδωσε κατά τεχνικού, είχε διαπράξει και άλλες βίαιες πράξεις εναντίον ακόμη και εγκύου γυναίκας δημοσιογράφου.

Ο Σαρίκαγια, ο οποίος χαστούκισε τον ηχολήπτη, Αχμέτ Ντεμίρ, κατά τη διάρκεια εκπομπής, ζήτησε αργότερα συγγνώμη, αλλά προστέθηκαν νέοι ισχυρισμοί για βία εναντίον του.

Η πρώην ρεπόρτερ του καναλιού Haberturk, Ασλί Ισίκ, ισχυρίστηκε ότι ο Σαρίκαγια την έσπρωξε από μια καρέκλα ενώ ήταν έγκυος. «Αυτή είναι άλλη μία πράξη ρουτίνας του Σαρίκαγια. Μου έκανε πολύ περισσότερα όταν ήμουν 7 μηνών έγκυος. Τα ξέρουν όλα αυτά τα φαλακρά αφεντικά των μέσων ενημέρωσης», κατήγγειλε η Ασλί Ισίκ.

Σύμφωνα επίσης με το δημοσιογράφο, Φεργκιούν Αταλάι, επικαλούμενος τη δήλωση συγγνώμης του Σαρίκαγια στο Twitter, είπε: «Φίλε Μουχαρέμ, πριν από χρόνια, ήμουν ο ρεπόρτερ που έσπρωξες και τράβηξες το μικρόφωνο σε μια συνέντευξη Τύπου, γιατί δεν μπορούσες να δεις τον ομιλητή. Αλλά φυσικά δε ζήτησες συγγνώμη, γιατί δεν ήταν καταγεγραμμένο αυτό. Σίγουρα δεν θυμάστε ούτε το περιστατικό ούτε εμένα», ανέφερε.

Ο Μουχαρέμ Σαρικαγιά παραιτήθηκε από το Haberturk. Στην εκπομπή, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, καλεσμένη ήταν η δήμαρχος του Γκαζίαντέπ Φατμά Σαχίν (προερχόμενη από το ΑΚΡ).

Τουρκίαδημοσιογράφοςβίαέγκυος