Κόσμος|09.01.2022 10:12

The One: Η πιο ακριβή έπαυλη στις ΗΠΑ αναζητεί αγοραστή - Ποια η τιμή εκκίνησης

Newsroom

Μια έπαυλη 9. 755 τετραγωνικών μέτρων στο Bel Air, στους καταπράσινους λόφους των βουνών της Σάντα Μόνικα στο Λος Άντζελες, με το όνομα «Τhe One», θα μπορούσε να γίνει το πιο ακριβό ακίνητο που πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε δημοπρασία που θα γίνει τον Φεβρουάριο 2022.

Το ακίνητο στην πλαγιά του λόφου, το οποίο καλύπτει μια έκταση 38 στρεμμάτων, καταχωρήθηκε στις 7 Ιανουαρίου στην τιμή των 295 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ηλεκτρονική πώληση θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου μέσω της Concierge Auctions. Από την υπερυψωμένη θέση του, το σπίτι διαθέτει θέα 360 μοιρών στον ωκεανό και τα βουνά, καθώς και στο κέντρο της «πόλης των Αγγέλων».

Ελάχιστα ακίνητα στον κόσμο έχουν πουληθεί ποτέ πάνω από αυτή την τιμή καταλόγου, συμπεριλαμβανομένου του Chateau Louis XIV στη Γαλλία, του ρετιρέ La Belle Epoque στο Μονακό και του Pollock's Path Estate στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον οίκο Christie's Real Estate.

Η έπαυλη χρειάστηκε περίπου μια δεκαετία για να ολοκληρωθεί και το The One διατίθεται στην αγορά ως η πρώτη και μοναδική κατοικία αυτού του μεγέθους στο Λος Άντζελες, χάρη στους νέους κανονισμούς που ψηφίστηκαν στην πόλη κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής της και οι οποίοι περιορίζουν πλέον το μέγεθος των μονοκατοικιών, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των λεγόμενων megamansions που αναπτύσσονται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, στη δυτική πλευρά του Λος Άντζελες δεν είναι ασυνήθιστες οι τιμές με εννιαψήφιο αριθμό, με ένα άλλο ακίνητο στο Bel Air να καταγράφεται για 250 εκατομμύρια δολάρια το 2017, καθώς και μια έπαυλη στο Beverly Hills με το όνομα «Villa Firenze» που βγήκε σε δημοπρασία για 160 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. (Πουλήθηκε για άγνωστο ποσό).

Η «Μόνα Λίζα» του Real Estate - Περιλαμβάνει club, κομμωτήριο, κινηματογράφο, αίθουσα μπόουλινγκ και κελάρι κρασιών 10.000 φιαλών

Tο The One χαρακτηρίζεται ως gigamansion και είναι το πιο εντυπωσιακό από όλα. Ο κτηματομεσίτης Aaron Kirman, του οποίου ο ομώνυμος όμιλος πουλάει από κοινού το ακίνητο με την Williams & Williams, το αποκάλεσε «τη Μόνα Λίζα του οικιστικού κόσμου».

Το The One δεν έχει βγει ποτέ στην αγορά, αλλά αν πουληθεί, οι ιδιοκτήτες του θα έχουν ανέσεις που περιλαμβάνουν club, κομμωτήριο, σπα, ταράτσα 1.000 τετραγωνικών μέτρων, ιδιωτική πίστα τρεξίματος, κινηματογράφο, αίθουσα μπόουλινγκ και κελάρι κρασιών 10.000 φιαλών. Υπάρχει ακόμη και μια τάφρος: μια πισίνα υπερχείλισης που εκτείνεται γύρω από τις τρεις πλευρές της κατοικίας. Με έκταση 511 τ.μ., μόνο η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι υπερδιπλάσια από το μέσο αμερικανικό σπίτι.

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Paul McClean, ο οποίος έχει σχεδιάσει σπίτια που ανήκουν στην Beyonce και τον Jay Z, τον Avicii και τον Calvin Klein, η μοντέρνα αισθητική είναι ταυτόχρονα λιτή και εκκεντρική. Τα ουδέτερα χρώματα και οι καθαρές γραμμές αποτελούν τη βάση για πολυτελείς λεπτομέρειες, όπως μια σειρά από πρωτότυπα έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκατάστασης πεταλούδας από τον καλλιτέχνη Stephen Wilson και ενός γλυπτού από τον Βενετσιάνο υαλουργό Simone Cenedese, τα οποία περιλαμβάνονται στην πώληση.

Ο κατασκευαστής του ακινήτου, Nile Niami, είχε ως στόχο «να χτίσει ένα από τα καλύτερα ακίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Kirman. Όμως η διάθεση του ακινήτου στην αγορά δεν έγινε χωρίς προβλήματα. Το CNN ανέφερε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η αξία του ακινήτου είχε κάποτε εκτιμηθεί στα 500 εκατομμύρια δολάρια και ότι ο ιδιοκτήτης ώφειλε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε δάνεια και χρέη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το σπίτι τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση για περίπλοκες συναλλαγές ακινήτων, μια εναλλακτική λύση στην κατάσχεση, για να πληρωθούν τα χρέη του.

Σύμφωνα με την Rayni Williams της Williams & Williams, η εκτίμηση των 500 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν κερδοσκοπική και τα 295 εκατομμύρια δολάρια αντικατοπτρίζουν περισσότερο την τρέχουσα αγορά. Είναι ένας πιο «εμπορεύσιμος» και «απτός αριθμός», δήλωσε η ίδια.

Όσο για το γιατί θα πάει κατευθείαν σε δημοπρασία, ο Kirman εξήγησε: «Οποιοδήποτε σπίτι κοστίζει 100 και πλέον εκατομμύρια δολάρια μπορεί να χρειαστεί από ένα έως πέντε χρόνια για να πουληθεί. Μια δημοπρασία ήταν ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε ένα συμπυκνωμένο χρονοδιάγραμμα».

Με λιγότερους από 2.800 δισεκατομμυριούχους στον κόσμο, ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του The One θα προέρχεται από μια μικρή δεξαμενή δυνητικών αγοραστών - εκτός ίσως αν μια ομάδα πολυεκατομμυριούχων αποφασίσει να μοιραστεί το κόστος. «Είναι μια περιορισμένη αγορά που μπορεί να το αντέξει οικονομικά», δήλωσε ο Kirman. «Αλλά ξέρουμε απόλυτα πού στοχεύουμε».

δημοπρασίαακίνηταειδήσεις τώραΚαλιφόρνιαΛος Άντζελεςβίλα