Κόσμος|18.01.2022 16:48

Κιλιτσντάρογλου: Ο Ερντογάν ζηλεύει τον Ιμάμογλου

Μαρία Ζαχαράκη

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν «ζηλεύει» το δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Οι κυβερνώντες μας θέλουν να δέσουν τα χέρια των δημάρχων μας. Η Κωνσταντινούπολη θα φτιάξει μετρό. Η χρηματοδότηση έχει βρεθεί, όλες οι συμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί. Ένα άτομο λέει «δεν υπογράφω». Ζηλεύει τον δήμαρχο. Ο δήμαρχος μας όμως θα λύσει αυτό που δεν μπορείτε να λύσετε εδώ και χρόνια», δήλωσε.

Θεμελιώδες πρόβλημα για τη δικαιοσύνης της Τουρκίας η φυλάκιση Καβάλα

Αναφερόμενος στον φυλακισμένο Τούρκο ακτιβιστή, Οσμάν Καβάλα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υποσχέθηκε ότι όταν αναλάβουν την εξουσία, θα τον απελευθερώσουν, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη αδικία την κράτησή του εδώ και 4 χρόνια.

«Δεν υπάρχει έννοια πολυτιμότερη από τη δικαιοσύνη στον κόσμο. Το να κρατάς έναν άνθρωπο στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κατηγορίες είναι η μεγαλύτερη αδικία. Έχουμε δικαστήρια, έχουμε εισάγει το διεθνές δίκαιο στο Σύνταγμά μας. Ο Οσμάν Καβάλα βρίσκεται στη φυλακή για 1541 ημέρες παρά την απόφαση του ΕΔΑΔ. Η φυλάκισή του δεν είναι απλώς ένα προσωπικό ζήτημα, είναι θεμελιώδες πρόβλημα για τη δικαιοσύνης της Τουρκίας».

Εκρέμ ΙμάμογλουΤουρκίαΚεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώρα