Ξέχνα όσα ήξερες για τον καιρό - Εικόνες με χιόνι στη Σαχάρα και χιονοθύελλα στον Λίβανο
NewsroomΧιόνι στη Σαχάρα, για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο έχουν μεταβληθεί τα καιρικά φαινόμενα. Η χιονόπτωση σημειώθηκε στην έρημο, στη βορειοδυτική Αλγερία, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν.
Στην περιοχή χιόνισε και το 1979, αλλά από τότε το φαινόμενο έγινε πιο συχνό, καθώς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν το 2017, το 2018 και το 2021.
Λίβανος: Χιονοθύελλα έπληξε περιοχές της χώρας
Παρόμοιο φαινόμενο σημειώθηκε και σε περιοχές του Λιβάνου, την Τετάρτη (19/1), προκαλώντας προβλήματα σε οικονομικές δραστηριότητες και το κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.
Συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και βροχές, η χιονοθύελλα «Χίμπα» έκλεισε δρόμους σε περιοχές του Λιβάνου νωρίς το πρωί, αναγκάζοντας τις Αρχές να χρησιμοποιήσουν μπουλντόζες για να απομακρύνουν το χιόνι από κεντρικές οδικές αρτηρίες.
Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε επίσης το κλείσιμο του εμπορικού λιμανιού της Τύρου, ενώ οι ψαράδες έσπευσαν να απομακρύνουν τις βάρκες και τα δίχτυα τους για να αποφύγουν ζημιές από την καταιγίδα.
Προβλήματα από τη χιονοθύελλα αναφέρθηκαν επίσης και στην κοιλάδα Μπεκάα.
Οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους ορεινών περιοχών να μη βγουν από τα σπίτια τους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς και να εξοπλίσουν τα αυτοκίνητά τους με αλυσίδες.
- «Παύλο νικήσαμε, τους τσάκισες»: Οι συγκινητικές δηλώσεις της Μάγδας Φύσσα μετά την αυλαία στη δίκη της Χρυσής Αυγής
- Ηλεκτρονικές απάτες: Νέο κύμα phising - Μαζικά παραπλανητικά SMS δήθεν από την Τροχαία
- Δημοσκόπηση Pulse: Άνοιξε την ψαλίδα στην κορυφή η ΝΔ - Πόσοι θα ψήφιζαν Τσίπρα, Σαμαρά, Καρυστιανού
- «Θέλω και εγώ να προσφέρω»: Το ΓΕΣ καλεί με νέο βίντεο τις γυναίκες να υπηρετήσουν