Κόσμος|29.01.2022 13:18

Τουρκία: Η αντιπολίτευση μηνύει τον Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

Στην αντεπίθεση περνά η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία, απειλώντας να στείλει στο εδώλιο τον Ερντογάν και την κυβέρνηση για διαφθορά.

Μετά τη μήνυση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, για παράνομη παρακολούθησή του από το υπουργείο Εσωτερικών, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα υπέβαλε μήνυση κατά του Τούρκου προέδρου, του υπουργού Μεταφορών και 4 εταιρειών για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και για διαφθορά.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγορεί τον Ερντογάν ότι έδωσε σε ημέτερό του εργολάβο την κατασκευή σιδηροδρόμου το 2018, ακυρώνοντας νόμιμο διαγωνισμό, με αποτέλεσμα το δημόσιο να ζημιωθεί κατά 6 δις. λίρες.

«Πόλεμος» μηνύσεων

Μόλις το CHP κατέθεσε τη μήνυση, οι δικηγόροι του Ερντογάν κατέθεσαν με τη σειρά τους μήνυση κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ζητώντας αποζημίωση 250 χιλιάδες λίρες (16 χιλιάδες ευρώ) για συκοφαντία.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί τον Κιλιτσντάρογλου ότι παραβίασε σοβαρά τα προσωπικά δικαιώματα του προέδρου προβάλλοντας αβάσιμες κατηγορίες για διαφθορά σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter στις 26.01.2022.

Η τελευταία «στοχοποίηση» του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει δημοφιλής στις δημοσκοπήσεις (και άρα επικίνδυνος για την κυβέρνηση), κινητοποίησε την αντιπολίτευση, από τα σπάργανα της οποίας προέρχεται ο Εκρέμ Ιμάμογλου, και στρέφεται πλέον κι αυτή δικαστικά κατά του Ερντογάν και της κυβέρνησης, με απώτερο σκοπό να ανακόψει την επίθεση προς τον λαοφιλή Ιμάμογλου.

Μετά τη βουλή, τα μέσα ενημέρωσης και τα σόσιαλ μίντια, τώρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Τουρκία αποφάσισαν να αναμετρηθούν και στα δικαστικά…. αλώνια.

Κεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΤουρκίααντιπολίτευσηCHPαξιωματική αντιπολίτευση