Κόσμος|30.01.2022 13:54

ΗΠΑ: Βίντεο από τη συντριβή του μαχητικού F-35 στη θάλασσα της Νότιας Κίνας

Newsroom

Την αυθεντικότητα οπτικοακουστικού υλικού που δείχνει τη συντριβή του αεροσκάφους F-35 των ΗΠΑ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας επιβεβαίωσε το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το CBS, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ανέφερε πως τις εικόνες κατέγραψε κάποιος πάνω στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, και η διαρροή διερευνάται. «Το πλοίο εκτιμά πως το βίντεο και οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στα media κατεγράφησαν πάνω στο USS Carl Vinson κατά τη συντριβή. Σε εξέλιξη είναι έρευνα για το περιστατικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι το F-35 είχε ένα ατύχημα προσγείωσης στο κατάστρωμα, ενώ το USS Carl Vinson εκτελούσε πτητικές λειτουργίες ρουτίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια από το αεροσκάφος και περισυνελέγη μέσω αμερικανικού στρατιωτικού ελικοπτέρου. Τραυματίστηκαν συνολικά επτά ναύτες- τρεις χρειάστηκαν διακομιδή σε μονάδα ιατρικής περίθαλψης στις Φιλιππίνες και τέσσερις αντιμετωπίστηκαν από ιατρικό προσωπικό επί του σκάφους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ναυτικού.

ΗΠΑσυντριβήσυντριβή αεροσκάφουςαεροσκάφοςF-35ειδήσεις τώρα