Ουκρανικό: Ρωσικά πολεμικά πλοία πέρασαν από το Βόσπορο στη Μαύρη Θάλασσα
Μαρία ΖαχαράκηΚαθώς η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κλιμακώνεται, ρωσικά πολεμικά πλοία πέρασαν από τα στενά του Βοσπόρου χθες το βράδυ και μπήκαν στη Μαύρη Θάλασσα.
Την ώρα που ο Γάλλος ηγέτης Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντώνταν για να μειώσουν την ένταση Κιέβου-Μόσχας, αξιοσημείωτο ήταν ότι ρωσικά πολεμικά πλοία ήρθαν αθόρυβα από τη Μεσόγειο και πέρασαν από τον Βόσπορο στη Μαύρη Θάλασσα.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανακοίνωσε ότι 6 πολεμικά πλοία θα κατέπλεαν στην περιοχή για να χρησιμοποιηθούν για την κοινή άσκηση Λευκορωσίας-Ρωσίας.
Πρόκειται για τα πλοία Korolev, Minsk και Kaliningrad που πέρασαν από τον Βόσπορο χθες το βράδυ, ενώ αναμένεται να περάσουν και τα πλοία Pyotr Morgunov, Georgy Pobedonosets και Olenegorsky Gornyak.
- Το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία: Τα προσχέδια και το σενάριο ανταλλαγής του Ντονμπάς με αντάλλαγμα 800 δισ.
- Τέμπη: Εξελίξεις στη δίκη για τα χαμένα βίντεο - «Η Interstar ομολόγησε ότι έγιναν διαγραφές»
- Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μας έβαλαν άδικο πρόστιμο 3.700 ευρώ για ρευματοκλοπή και μας έκοψαν το ρεύμα»
- Διαστημική «σαβούρα»: Η κρυφή απειλή πάνω από τα κεφάλια μας και η επαναστατική μέθοδος για τον εντοπισμό της