Τουρκικά F-16 θα έρθουν στην Ελλάδα για άσκηση του ΝΑΤΟ
Μαρία ΖαχαράκηΤα πολεμικά αεροσκάφη F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας θα μεταφερθούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της άσκησης NATO Tiger Meet 2022.
Το Tiger Meet, το οποίο είναι μεταξύ των προγραμματισμένων ασκήσεων του ΝΑΤΟ, θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ελλάδα. Η βάση της άσκησης θα είναι η αεροπορική βάση του Αράξου στη δυτική Ελλάδα.
Ο 192ος στόλος Kaplan που σταθμεύει στο Bal?kesir θα συμμετάσχει στην άσκηση από την Τουρκία. Η 192η Μοίρα διαθέτει πολεμικά αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon Block 50.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν:
F-16 Fighting Falcon, HH.101 Caesar, HH.212, Rafale M, F/A-18C/D Hornet, Rafale B/C, Tornado IDS & ECR, E-3A Sentry, Mi-24 Hind, EF-2000 και οι πλατφόρμες Eurofighter, EF-18+ Hornet, JAS-39 Gripen και E-2C Hawkeye.
Η συμμετοχή της Τουρκίας στην άσκηση Tiger Meet έχει μεγάλη σημασία πρώτον γιατί διεξάγεται στην Ελλάδα και δεύτερον επειδή η τουρκική πολεμική αεροπορία δεν συμμετείχε πολύ σε διεθνείς ασκήσεις μετά τις 15 Ιουλίου.
Άλλες χώρες που θα συμμετάσχουν στην Tiger Meet 2022 είναι οι εξής:
- Βέλγιο,
- Ιταλία,
- Ελλάδα,
- Ελβετία
- Γαλλία
- Γερμανία
- Τσεχική Δημοκρατία
- Ισπανία
- Πολωνία
Επιπλέον, οι Κάτω Χώρες και η Αυστρία είναι παρατηρητές. Η Πορτογαλία θα συμμετάσχει στην άσκηση ως επισκέπτης.
- Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
- Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
- Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
- Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών