Κόσμος|22.02.2022 17:58

Πούτιν: Ζητά άδεια από το Κοινοβούλιο να χρησιμοποιήσει στρατό στο εξωτερικό

Newsroom

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία μετά την ανακοίνωση της είδησης ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζητά από το Κοινοβούλιο της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει στρατό στο εξωτερικό. 

Όπως μετέδωσε το RT, πρόεδρος Πούτιν ζήτησε από το ανώτερο τμήμα του ρωσικού κοινοβουλίου να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στο εξωτερικό, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Γερουσίας, προσθέτοντας ότι το νομοθετικό σώμα θα ανακοινώσει σύντομα την απόφασή του.

Το αίτημα έχει ήδη σταθμιστεί από τις επιτροπές της Γερουσίας, δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο. Η συνεδρίαση της ρωσικής Γερουσίας μεταδίδεται ζωντανά.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters,  έξι εκρήξεις ακούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τη Δευτέρα αναγνώρισε τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και υπέγραψε συνθήκες φιλίας με τους ηγέτες τους, μια ενέργεια που ανοίγει τον δρόμο για την αποστολή ρωσικού στρατού και την εγκατάσταση ρωσικών βάσεων στην περιοχή αυτήν.

Η Δύση καταδίκασε αυτήν την «παράνομη» ενέργεια, που μπορεί να είναι το πρελούδιο για μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και άρχισε να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα.

Διάγγελμα Μπάιντεν στις 21.00

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα κάνει δηλώσεις για την κατάσταση αναφορικά με την Ουκρανία και τη Ρωσία στις 21.00 σήμερα (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται ότι θα παρουσιάσει τα νέα μέτρα σε απάντηση για την εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αναπτυχθούν ρωσικές δυνάμεις στις δύο αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

ΟυκρανίαΒλαντίμιρ ΠούτινστρατόςΡωσίαπόλεμοςΤζο Μπάιντενειδήσεις τώρα