Κόσμος|24.02.2022 08:57

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Δεν χτυπήσαμε πόλεις στην Ουκρανία-Ασφαλής ο άμαχος πληθυσμός

Newsroom

Όπλα υψηλής ακρίβειας χρησιμοποιούν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για να απενεργοποιήσουν τη στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας. «Πρώτα απ 'όλα, οι στόχοι αφορούν στρατιωτικά αεροδρόμια, αεροπορία, εγκαταστάσεις αεράμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας» τόνισε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ξεκαθάρισε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν πλήγματα με ρουκέτες ή πυροβολικό σε πόλεις της Ουκρανίας ενώ σημείωσε ότι δεν απειλείται ο άμαχος πληθυσμός της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σημείωσε ότι η δήλωση Ζελένσκι για τη δυνατότητα και την επιθυμία του Κιέβου να ανακτήσει το καθεστώς πυρηνικής χώρας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Σημείωσε ότι η Ουκρανία διαθέτει εξοπλισμό και τεχνολογίες που έχουν δυνατότητες «πολύ μεγαλύτερες από αυτές του Ιράν και της Βόρειας Κορέας».

Τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας καταστέλλονται

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες δεν αντιστέκονται στις ρωσικές μονάδες. Τόνισαν ότι όλα τα συστήματα αεράμυνας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας κατεστάλησαν και η στρατιωτική υποδομή των ουκρανικών αεροπορικών βάσεων τέθηκε εκτός δράσης. 

Το υπουργείο Άμυνας διέψευσε επίσης τις πληροφορίες για ρωσικό αεροπλάνο που φέρεται να καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία, οι οποίες διαδόθηκαν από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης. «Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», είπε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Βλαντίμιρ ΠούτινπόλεμοςΟυκρανίαΡωσίαεπίθεσηειδήσεις τώρα