Κόσμος|24.02.2022 10:01

Πόλεμος σε Ουκρανία: Καταρρίψαμε 5 αεροσκάφη λέει το Κίεβο - Εξουδετερώσαμε την αεράμυνα ανακοίνωσε η Μόσχα

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι μάχες μαίνονται, με τον ουκρανικό στρατό να ανακοινώνει ότι έχει καταρρίψει ρωσικά αεροσκάφη και τη Μόσχα να ανακοινώνει πως έχει καταστρέψει την ουκρανική αεράμυνα.

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε στο ανατολικό τμήμα της χώρας πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο του στρατού της Ρωσίας, που συμμετείχαν στη στρατιωτική εισβολή που έχει ξεκινήσει από τις 05:00 τα ξημερώματα, μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ρωσία: Καταστρέψαμε την αεράμυνα της Ουκρανία

Την ίδια ώρα που η Ουκρανία ανακοινώνει ότι κατέρριψε ρωσικά αεροπλάνα, ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε «εκτός λειτουργίας» αεροπορικές βάσεις της χώρας.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

«Οι στρατιωτικές υποδομές των αεροπορικών βάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Οι εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν καταστραφεί», πρόσθεσε.

Πολωνία: Ζήτησε από το ΝΑΤΟ ενεργοποίηση του άρθρου 4

Η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως ζήτησε από το ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσει το άρθρο 4 της συνθήκης της Συμμαχίας, το οποίο προβλέπει διαβουλεύσεις σε περίπτωση απειλής κατά της ασφάλειας ενός των μερών, μετά τη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

«Πριν από ένα λεπτό ο (σ.σ: πολωνός) πρεσβευτής στις Βρυξέλλες υπέβαλε ένα τέτοιο αίτημα στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, με μια ομάδα συμμάχων», δήλωσε ο πολωνός κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιότρ Μίλερ.

Ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα συγκάλεσε σήμερα το πρωί σύνοδο της κυβέρνησης, στρατιωτικών διοικητών και υπευθύνων διαφόρων δημόσιων υπηρεσιών αυτής της χώρας του ΝΑΤΟ, που συνορεύει με την Ουκρανία.

Οι πρεσβευτές των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν επειγόντως σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της συμμαχίας. Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα δώσει συνέντευξη Τύπου γύρω στις 13:30 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

πόλεμοςεπίθεσηΡωσίαειδήσεις τώραΟυκρανία