Πόλεμος στην Ουκρανία: Το κέρινο ομοίωμα του Βλαντίμιρ Πούτιν απέσυρε μουσείο του Παρισιού
NewsroomΑπέσυρε το κέρινο ομοίωμα του Βλαντίμιρ Πούτιν το μουσείο Grevin του Παρισιού. Το ομοίωμα του ρώσου προέδρου αποσύρθηκε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και γιατί έγινε επανειλημμένα στόχος επισκεπτών του μουσείου το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr
Σύμφωνα με το Reuters, το μουσείο εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το ομοίωμα του Πούτιν, που δημιουργήθηκε το 2000, με ένα νέο του Ζελένσκι – πάντως, αυτό μεταφέρθηκε σε αποθήκη μέχρι νεωτέρας. «Δεν είναι πλέον δυνατόν να έχουμε μεταξύ των εκθεμάτων μας ένα πρόσωπο σαν αυτό. Για πρώτη φορά στην ιστορία του μουσείου αποσύρουμε ομοίωμα λόγω ιστορικών γεγονότων σε εξέλιξη», δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου, Yves Delhommeau στο ραδιόφωνο France Bleu.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω ομοίωμα δέχεται επίθεση αφού, το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, μια διαδηλώτρια με τη φράση «Σκοτώστε τον Πούτιν» ζωγραφισμένη στο γυμνό της στήθος μαχαίρωσε το έκθεμα και του έσπασε το κρανίο.
- Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
- Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση
- Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε