Κόσμος|01.03.2022 19:15

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι σε Ρωσία: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς πριν τις διαπραγματεύσεις

Newsroom

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων προτού ξεκινήσουν ουσιαστικές συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.

Ο κ. Ζελένσκι προέτρεψε τα μέλη του ΝΑΤΟ να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για να σταματήσουν τη ρωσική πολεμική αεροπορία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο και ότι δεν έχει σκοπό να σύρει τη συμμαχία σε πόλεμο με τη Ρωσία. Εμφανιζόμενος στο αυστηρά φυλασσόμενο κυβερνητικό συγκρότημα στο οποίο έχει καταφύγει από την αρχή του πολέμουο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε στο CNN και το Reuters ότι, στην περίπτωση που το ΝΑΤΟ κλείσει την πόρτα στις προοπτικές ένταξης στης χώρας του στη Συμμαχία, θα προχωρήσει στο αίτημα νομικά δεσμευτικών εγγυήσεων ασφαλείας. 

Επιπλέον, προέτρεψε τον αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, να στείλει ένα «ισχυρό» και «χρήσιμο» μήνυμα στο επικείμενο διάγγελμά του την Τρίτη, 1 Μαρτίου. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Δεν είμαστε σε ταινία. Δεν πρόκειται για εικονική πραγματικότητα. Η Ουκρανία είναι η καρδιά της Ευρώπης και νομίζω ότι, τώρα, και η Ευρώπη βλέπει ότι η Ουκρανία είναι κάτι ξεχωριστό το οποίο ο κόσμος δεν μπορεί να χάσει», υπογράμμισε. 

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr

πόλεμοςΟυκρανίαΡωσίαΝΑΤΟΒλαντίμιρ ΠούτινΒολοντιμίρ Ζελένσκιειδήσεις τώρα