Κόσμος|12.03.2022 22:40

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα βοήθεια στέλνουν οι ΗΠΑ στη χώρα

Newsroom

Η νέα βοήθεια των ΗΠΑ για την Ουκρανία, η οποία εγκρίθηκε σήμερα από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, θα παράσχει άμεση στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων αντιτεθωρακισμένων, αντιαεροπορικών συστημάτων και φορητών όπλων, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Καμάλα Χάρις: Η επίθεση της Ρωσίας απειλή για τη Δημοκρατία εν γένει

Στη χειμερινή συνεδρίαση της επιτροπής των Δημοκρατικών μίλησε η Καμάλα Χάρις για την κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο μετά τον πόλεμο που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε τη σημασία της ενότητας της χώρας της με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη, ενώ προειδοποίησε ότι η απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας δεν αποτελεί απειλή μόνο για την Ουκρανία αλλά για τη Δημοκρατία εν γένει.

«Η επίθεση της Ρωσίας δεν απειλεί μόνο τη Δημοκρατία στην Ουκρανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο ωκεανός που μάς χωρίζει δε θα μάς αφήσει ανεπηρέαστους», σημείωσε. Αναφερόμενη στο πρόσφατο ταξίδι της σε Πολωνία και Ρουμανία η Χάρις ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι η μεγαλύτερη δύναμη της συμμαχίας είναι η ενότητά της. «Οι ΗΠΑ στέκονται σταθερά στο πλευρό του ουκρανικού λαού για την υπεράσπιση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ», είπε.

ΗΠΑπόλεμοςΡωσίαΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαΤζο Μπάιντενειδήσεις τώρα