Κόσμος|28.03.2022 19:08

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην Κωνσταντινούπολη η ρωσική αντιπροσωπεία για τις διαπραγματεύσεις - Ξεκινούν στις 10 την Τρίτη

Μαρία Ζαχαράκη

Η αντιπροσωπεία της Ρωσίας έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για τις τετ α τετ συνομιλίες με την Ουκρανία, οι οποίες θα διεξαχθούν αύριο, Τρίτη 29 Μαρτίου. 

Το αεροσκάφος τύπου Tupolev TU-204 300 RSD 0888, που μετέφερε τη ρωσική αντιπροσωπεία που ερχόταν από τη Μόσχα στην Κωνσταντινούπολη για τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, που αναμένεται να διεξαχθούν αύριο στην Κωνσταντινούπολη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ γύρω στις 16.00. Η αποστολή κατέβηκε από το αεροπλάνο και έφυγε από το αεροδρόμιο επιβιβαζόμενη στα οχήματα που την περίμεναν.

Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας στην αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη

Κι ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Φόμιν, βρίσκεται στη ρωσική αντιπροσωπεία που έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στις αυριανές διαπραγματεύσεις με την ουκρανική αντιπροσωπεία.

Στις 10 το πρωί η έναρξη των διαπραγματεύσεων

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σχετικά με τον πόλεμο που μαίνεται εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, όπως προκύπτει από Ουκρανό διαπραγματευτή τον οποίο επικαλείται το Sky News αναμένονται, τελικά, την Τρίτη, καθώς οι δύο πλευρές ταξιδεύουν προς την Κωνσταντινούπολη όπου θα λάβουν χώρα οι συνομιλίες και κρίνεται ότι είναι πολύ αργά για αρχίσουν το απόγευμα της Δευτέρας.

Ειδικότερα, ο νέος κύκλος των συνομιλιών των δύο χωρών θα ξεκινήσει στην Τουρκία την Τρίτη, σύμφωνα με δηλώσεις μέλους της ομάδας διαπραγματευτών της Ουκρανίας, στο πρακτορείο Interfax. Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είχε προαναγγείλει ότι οι συζητήσεις λογικά θα διεξαχθούν αύριο καθώς όπως σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Τουρκία ανέφερε ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, αλλά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως αυτό είναι απίθανο καθώς οι διαπραγματευτές θα φτάσουν στην Τουρκία τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό διαπραγματευτή, David Arahamiya, οι απεσταλμένοι ταξιδεύουν σήμερα και το πιθανότερο είναι να φτάσουν στην Κωνσταντινούπουλη - όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση - «πολύ αργά». Έτσι, γνωστοποίησε ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί της Τρίτης.

διαπραγματεύσειςειδήσεις τώραΤουρκίαΚωνσταντινούποληΟυκρανίαΡωσίαπόλεμος