Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ντράγκι- Πούτιν
NewsroomΟ Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Μαρτίου, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Οι διαπραγματεύσεις στο επίκεντρο της επικοινωνίας
Η συνομιλία διήρκεσε περίπου μία ώρα και, όπως έκαναν γνωστό ρωσικές πηγές, ο Πούτιν αναφέρθηκε στις χθεσινές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη ρωσική και την ουκρανική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη και στο ρωσικό αίτημα για πληρωμή των ενεργειακών προμηθειών σε ρούβλια
Η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, σε ανακοινωθέν της υπογραμμίζει ότι στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η ρώσο-ουκρανική διαπραγμάτευση και οι τελευταίες εξελίξεις της.
Η ιταλική κυβέρνηση, παράλληλα, προσθέτει: «ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε τη σημασία να επιτευχθεί, το γρηγορότερο δυνατό, κατάπαυση του πυρός, για να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός και να στηριχθεί η διαπραγματευτική προσπάθεια. Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην ειρηνευτική διαδικασία, αν υπάρξουν ξεκάθαρες ενδείξεις αποκλιμάκωσης από μέρους της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος, τέλος, περιέγραψε το σύστημα πληρωμών του ρωσικού φυσικού αερίου, σε ρούβλια. Οι δυο ηγέτες, συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή».
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!