Κόσμος|02.04.2022 22:12

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η συγκλονιστική ιστορία 72χρονης με καρκίνο σε υπαίθριο νοσοκομείο στη Λβιβ

Newsroom

Τη συγκλονιστική ιστορία μιας 72χρονης γυναίκας που πάσχει από καρκίνο και βρίσκεται σε υπαίθριο νοσοκομείο κοντά στη Λβιβ στην Ουκρανία παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV η Αδαμαντία Λιόλιου. Η κυρία Τατιάνα είναι ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι νοσηλείας μέσα σε μια σκηνή ενός υπαίθριου νοσοκομείου. Ζει πλέον μόνη της και αβέβαιη για το μέλλον, αφού κατά τη διάρκεια του πολέμου έχασε μεταξύ άλλων την εγγονή της.

Η 72χρονη γυναίκα περιγράφει πώς ήρθε από το Χάρκοβο με ειδικό τρένο. «Ετοιμαζόμασταν από εδώ να πάμε κατευθείαν στην Πολωνία σε μια ογκολογική κλινική για να συνεχίσω τις χημειοθεραπείες μου, αλλά δεν πέτυχε», περιγράφει η ίδια.

«Εδώ και δύο εβδομάδες ο επιμελητής μου ψάχνει να με βολέψουν για να συνεχίσω τις χημειοθεραπείες. Πριν λίγο μιλούσα με την πρώτη μου ξαδέρφη και μου έλεγε ότι όλο το βράδυ βομβαρδιζόταν το Χάρκοβο, αλλά δεν ξέρει αν επηρεάστηκε το σπίτι μου», συμπληρώνει.

Στον πόλεμο σκοτώθηκε η 9 ετών εγγονή της προσπαθώντας να σωθεί στο Γκοστόμελ, την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς. «Το αριστερό μου χέρι σχεδόν κόπηκε από τον ώμο μέχρι το άκρο. Το κορίτσι καθόταν στο πίσω κάθισμα και έπαιζε. Ο μπαμπάς της, της φώναξε να πέσει στο πάτωμα για να μη χτυπηθεί από τα ρωσικά πυρά, αλλά το παιδί δεν κατάλαβε», εξομολογείται βαθιά συγκινημένη.

ΟυκρανίαΡωσίαειδήσεις τώραβομβαρδισμόςκαρκίνοςπόλεμος