Κόσμος|11.04.2022 10:50

Κίνα: Σφραγίζουν τα σπίτια ασθενών με κορονοϊό και τους βάζουν καραντίνα σε λεωφορεία

Newsroom

Ο εφιάλτης της πανδημίας του κορονοϊού έχει επιστρέψει για τα καλά στην Κίνα μετά από πολύμηνη ύφεση και αυτή τη φορά τα μέτρα που λαμβάνει η κινεζική κυβέρνηση έναντι όσων νοσούν είναι κάτι παρά πάνω από αυστηρά θυμίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σκηνές από κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η Σανγκάη των 26,5 εκατομμυρίων κατοίκων βιώνει τη χειρότερη έξαρση από την έναρξη της πανδημίας.

Τους σφραγίζουν μέσα στα σπίτια

Το σαββατοκύριακο ήταν εφιαλτικό για όσους διαπιστώθηκε πως είναι φορείς καθώς είδαν υγειονομικά συνεργεία να σφραγίζουν ακόμα και τα σπίτια τους.

"Κλείνουν τα παράθυρα και τις πόρτες με ειδικές ταινίες σήμανσης. Εάν οι αρχές διαπιστώσουν πως οι ειδικές ταινίες που τοποθετούνται έχουν παραβιαστεί οι ποινές είναι εξοντωτικές", είπε ένας πολίτης από τη Γερμανία που βρέθηκε το σαββατοκύριακο στη Σανγκάι και είναι εγκλωβισμένος από τα πολύ αυστηρά μέτρα. Δεν αποκάλυψε εάν και ο ίδιος νοσεί από κορονοϊό.

Τους βάζουν σε λεωφορεία

Επίσης σε άλλες περιπτώσεις εκατοντάδες λεωφορεία βρίσκονται με τις μηχανές αναμένες για να παραλάβουν ασθενείς με covid προκειμένου να τους απομακρύνουν από την πόλη. Σταθμεύουν κοντά σε νοσοκομεία που έχουν φτιαχτεί τις τελευταίες εβδομάδες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. 

26.087 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Η Σαγκάη κατέγραψε την Κυριακή 10 Απριλίου, 914 τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα Covid-19 και 25.173 ασυμπτωματικές τοπικές μολύνσεις. Σύνολο: 26.087 κρούσματα. Η Σαγκάη θεωρείται κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της Κίνας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα.

ΚίναλεωφορείαΣανγκάηΚορονοϊόςκαραντίνα