Κόσμος|19.04.2022 15:37

Σπάνιο περιστατικό στη Βραζιλία: Αγοράκι γεννήθηκε με δύο πέη - Του ακρωτηρίασαν το ένα

Newsroom

Με δύο πέη γεννήθηκε ένα αγοράκι στη Βραζιλία και οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του ενός από τα δύο και συγκεκριμένα του μεγαλύτερου. Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που ονομάζεται διφαλλία. Έχει καταγραφεί μόνο 100 φορές στην ιστορία της ιατρικής, με το πρώτο περιστατικό να σημειώνεται το 1609.

Αρχικά οι γιατροί αποφάσισαν να αφαιρέσουν το δεξί πέος του δίχρονου αγοριού το οποίο ήταν μικρότερο. Στη συνέχεια όμως, η μητέρα του παιδιού, τους επεσήμανε ότι το παιδί μπορούσε να ουρήσει μόνο από το δεξί του πέος, με τις εξετάσεις να το επιβεβαιώνουν. Tελικά οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού.

Η επέμβαση έγινε όταν το αγόρι ήταν σε ηλικία δύο ετών, χωρίς όμως οι γιατροί να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το λόγο που χρειάστηκε να περιμένουν δύο χρόνια για να γίνει η επέμβαση.

Η διφαλλία από την οποία έπασχε το αγόρι είναι εξαιρετικά σπάνια και, σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται η Daily Mail, επηρεάζει περίπου ένα στα πέντε έως έξι εκατομμύρια αγοράκια. Πιστεύεται ότι η δυσμορφία συμβαίνει τυχαία, όταν αναπτύσσονται τα γεννητικά όργανα στην μήτρα.

Βραζιλίαειδήσεις τώραπέοςγέννηση