Κόσμος|22.04.2022 21:14

Μαντλίν ΜακΚάν: Η ανακοίνωση των γονιών της μικρής μετά την κήρυξη του Christian B ως επίσημου υπόπτου για την εξαφάνισή της

Newsroom

Ανακοίνωση μετά την κήρυξη του καταδικασμένου για κακοποίηση παιδιών, Christian B, ως επίσημου υπόπτου για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν εξέδωσαν οι γονείς της.

Στην ανακοίνωση, την οποία οι δυο τους υπογράφουν ως «Κέιτ και Τζέρι», αναφέρεται: «Χαιρετίζουμε την απόφαση των πορτογαλικών αρχών να κηρύξουν έναν γερμανό άνδρα ως "arguido" σε σχέση με την εξαφάνιση της αγαπημένης μας κόρης, Μαντλίν. Αυτό αντανακλά την πρόοδο της έρευνας, που διεξάγεται από τις πορτογαλικές, γερμανικές και βρετανικές αρχές. Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις από τη Μητροπολιτική Αστυνομία. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο 'arguido' δεν έχει ακόμη κατηγορηθεί για κάποιο συγκεκριμένο έγκλημα που σχετίζεται με την εξαφάνιση της Μαντλίν. Αν και η πιθανότητα η Μαντλίν να είναι ακόμα ζωντανή και να ξαναβρεθούμε είναι μικρή, δεν έχουμε εγκαταλείψει τις ελπίδες μας».

 Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στον ύποπτο

Από την πλευρά των πορτογαλικών αρχών, ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι «ένας άνδρας ορίστηκε ως ύποπτος αυτή την Τετάρτη». Η δήλωση έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των εισαγγελέων του Φάρο της ποροτγαλικής περιφέρειας Αλγκάρβε, σύμφωνα με την οποία, ένας άνδρας κηρύχθηκε «arguido», που σημαίνει «επίσημα ύποπτος». Ο ίδιος ο Christian B δεν κατονομάζεται πουθενά, ωστόσο χαρακτηρίστηκε ύποπτος και από τις γερμανικές αρχές, κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας στην Πορτογαλία. Ωστόσο, δεν τού έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Οι ανακριτές πιστεύουν ότι ο καταδικασμένος για σεξουαλικά εγκλήματα δολοφόνησε τη Μαντλίν, αφότου την απήγαγε από το κατάλυμα που έκανε διακοπές με την οικογένειά της, τον Μάιο του 2007. Τότε ήταν τριών χρονών.

αρπαγή ανήλικηςΜαντλίν ΜακΚανεξαφάνισηύποπτοςανακοίνωσηειδήσεις τώρα