Κόσμος|03.05.2022 15:00

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φρίκη με την ανακάλυψη οκτώ νέων ομαδικών τάφων

Newsroom

Δεν έχει τέλος η φρίκη στα περίχωρα του Κιέβου καθώς τη Δευτέρα, 2 Μαΐου, οι ουκρανικές αρχές ενημέρωσαν ότι βρέθηκαν οχτώ ακόμα ομαδικοί τάφοι με 148 σορούς αμάχων που, μάλιστα, φέρουν και βάναυσα χτυπήματα.

Όπως μετέδωσε στο δελτίο του Open η Γεωργία Λαγού από το Ιρπίν, οι τάφοι βρέθηκαν στην περιοχή της ουκρανικής πρωτεύουσας Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλες οι σοροί φέρουν σωματικές πληγές ενώ αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εκταφές των αμάχων έχουν ξεκινήσει ενώ, σύμφωνα με τους συγγενείς τους, δολοφονήθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα. 

Τα μέλη της  αποστολής του Open στο Κίεβο, έγιναν μάρτυρες της εκταφής μίας ηλικιωμένης γυναίκας, ενός 10χρονου κοριτσιού, ενός 45χρονου άντρα ο οποίος, σύμφωνα με τη μητέρα του, βγήκε για λίγο έξω από το σπίτι και τα ρωσικά στρατεύματα τον πυροβόλησαν. Τα τελευταία στοιχεία των ουκρανικών αρχών κάνουν λόγο για 1.202 που πέθαναν στα χέρια των ρώσων ενώ, το 75% αυτών, έχει πυροβοληθεί.

Δύσκολη η κατάσταση στη Μαριούπολη

Την ίδια ώρα υπάρχουν και πληροφορίες από τον δήμαρχο Μαριούπολης για την κατάσταση της πόλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κονβόι της εκκένωσης αναχώρησε τη Δευτέρα και, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Μαΐου, κινείται προς την Ζαπορίζια. Την ίδια ώρα, 200 ακόμα πολίτες κρύβονται και πάλι κάτω από το χαλυβουργείο Azovstal.

ΡωσίαΟυκρανίαπόλεμοςάμαχοιομαδικοί τάφοιΚίεβοειδήσεις τώρα