Κόσμος|04.05.2022 21:25

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπήκαν στο Αζοφστάλ οι Ρώσοι

Newsroom

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο έδαφος του εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε απόψε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Νταβίντ Αραχάμια, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

«Οι απόπειρες κατάληψης του εργοστασίου συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα. Οι Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται ήδη στον χώρο του Αζοφστάλ» μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός επικαλούμενος τον Αραχάμια.

Μέχρι και απόψε το βράδυ η ουκρανική κυβέρνηση παραμένει σε επαφή με τους Ουκρανούς μαχητές που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ, πρόσθεσε.

Σφοδρές μάχες  ενώ δεκάδες παιδιά περιμένουν την εκκένωση

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε ότι διεξάγονται σφοδρές μάχες στις στο  Azovstal, με τον Vadym Boichenko να δηλώνει  ότι χάθηκε η επαφή με τους Ουκρανούς μαχητές που εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα και ότι περισσότερα από 30 παιδιά είναι μεταξύ εκείνων που περιμένουν να απομακρυνθούν από το εργοστάσιο.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να εισβάλλουν στη χαλυβουργία που περιέχει τον τελευταίο θύλακα αντίστασης στη Μαριούπολη.

ΜαριούποληπόλεμοςΟυκρανίαΡωσίαΑζοφστάλειδήσεις τώρα